Čas je, da v svoj dom vnesete svežo energijo!


Naš dom je naša oaza miru, zaardi tega želimo, da ima vibracije, zaradi katerih se bomo v njem počutili dobro, varno in udobno. Po potrebi tudi navdihnjeno, motivirano in energično. Ne glede na to, kakšno atmosfersko spremembo želite to pomlad ustvariti v svojem domu - tukaj je nekaj odličnih načinov, kako hitro in enostavno energetsko prevetriti svoj dom!

Povečajte naravno svetlobo

Tako kot se po sprehodu v naravi instantno počutimo bolje, se bomo počutili bolje tudi v domu, napolnjenem z naravno svetlobo. Če v vašem domu primankuje naravne svetlobe, po prostorih razporedite ogledala, ki odbijajo svetlobo, umijte okna, kavč ali posteljo premaknite bliže k oknom, ... Če si to lahko privoščite, zamenjajte okna za večja ali pa domu dodajte nekaj strešnih oken.

Pospravljanje

Nered črpa naravno energijo doma. Tako kot se sveže in vznemerljivo počutimo v pospravljeni hotelski sobi, se bomo počutili udi v lično urejenem domu. Ta vikend izkoristite za temeljito čiščenje stanovanje, po katerem boste tudi doma zadihali s polnimi pljuči!

Nazaj k naravi

V svoj dom vnesite čim več narave, saj ima le ta pomirjujoč učinek. To lahko naredite zelo enostavno z nakupom sobnih rastlin in čudovitega sveže rezanega cvetja. Energija teh svežih, živih bitij bo zagotovo dodala pozitivno energijo v vaš dom.

Bodite drzni

Včasih lahko hiša izgubi energijo, ker nismo dovolj pogumni pri izbiri dekorja. Izbira zgolj nevtralnih barv in razumnih vzorcev lahko povzroči občutek dolgčasa. Pljuski barv in zanimive poslikave v nas vzbudijo občutke sreče, lepo pa se podajo tudi na drugače nevtralno, svetlo in pospravljeno stanovanje.

Sveža perspektiva

Včasih je vse, kar potrebujemo za boljše počutje v lastnem domu, nov pogled na to, kar se v njem že skriva. S pomočjo starodavne umetnosti Feng Shui, ki raziskuje energetske učinke razporeditve pohištva v domu, lahko že z nekaj majhnimi spremembami drastično spremenimo energijo doma in posledično energijo v nas samih.

V. J.

Foto: @LAURIE.MAKEUPARTIST

1.jpg