Optimalna barva las za vaš ten kože

18. 8. 2022 // Lepota / Frizure

Odtenek naše kože ima veliko vlogo pri tem, kakšne barve oblačil nam pristojijo, kot tudi kakšna barva las se nam najbolj poda. V nekaterih barvah enostavno zasijemo, v drugih pa smo videti brezvoljno, neopazno. Če želite narediti na ljudi okoli sebe dober vtis, vsekakor preverite, kakšna barva se najbolj poda na različne tene kože in ocenite, če bi bilo dobro, da spremenite svojo barvo las.

Svetel ten kože - svetlejše barve las.

Če je vaša koža svetla, skoraj prozorna, izbirajte med najsvetlejšimi odtenki barv za lase. Lahko izbirate celo med platinasto blond odtenki!

Srednji odtenki kože - največ svobode pri izbiri barve las.

Če je vaš odtenek polti nekje vmes, imate pri izbiri barve las največ svobode. Za vas so najbolj primerni temnejši blond odtenki, pšenično rjave nianse, odlično pa boste videti tudi z bakrenimi lasmi.

Olivni ten kože se lepo poda na temnejše odtenke barv las.

Osebe z olivno poltjo so videti izjemno z rjavimi, kostanjevimi in cimetovimi lasmi. Lasem dodajte dodatno dimenzijo z zlatimi, medenimi prameni.

Topli, temnejši ten kože - temno rjavi lasje.

Za topel in temnejši ten kože predlagamo barve las v odtenku mahagonija, karamele in javorja. Zablestele boste, vaši lasje pa bodo videti naravnost čudovito!

Resnično temna koža zahteva nekaj kontrasta.

S tem ne mislimo pobeljenih las, čeprav je lahko tudi to videti odlično. Lasje naj bodo dovolj temni, da jih ločimo od kože. Espresso ali črna ne bosta izprala vašega videza in dovolila očem, da pridejo resnično do izraza.

Zlato pravilo - dva odtenka.

Splošno pravilo pri barvanju las veli, da so nežnejše spremembe boljše kot drastične. Barva, ki je za do dva odtenka svetlejša ali temnejša od vaše naravne barve las, bo najboljša izbira. Za kaj več pred barvanjem vsekakor predlagamo posvet s strokovnjakom. Pri prvem barvanju uporabite obarvan šampon ali preliv in šele, če vam je sprememba resnično všeč, posezite po bolj trajnostnih metodah.

V. J.

Foto: Unsplash / Jonathan Borba

jonathan-borba-mkqviespi5u-unsplash.jpg@VIGOURMAGAZINE