Zaradi takšnega mišljenja boste težje shujšale

4. 12. 2021 // Wellness / Telo

Hujšanje ne predstavlja le fizičnega izziva, temveč tudi psihičnega. Skrivnost uspešnega boja z odvečnimi kilogrami se velikokrat skriva v naši miselnosti v zvezi s hrano, vadbo in spremembo življenjskega sloga. Če si želite shujšati in obdržati želeno postavo tudi na dolgi rok, preverite, kakšno razmišljanje lahko oteži uspešno hujšanje in se mu v prihodnje ognite v velikem loku!

Naj ne ostane le pri želji.

Če si že celo življenje želite shujšati, a niste za to pripravljene ničesar postoriti, vsekakor niste na dobri poti do bolj fit telesa. Na vas je, da pričnete uresničevati svoje sanje!

Negativno mišljenje.

Če glede svoje postave in teže nimate nikoli nič dobrega za povedati, niste na dobri poti do zadovoljstva s svojim telesom. Sprejmite se, vzljubote svoje telo in poskušajte biti do njega čim bolj prijazne - z zdravo hrano, redno vadbo in vsakodnevno nego.

Želja po hitrih rezultatih.

Zdravo izgubljanje telesne teže ni nekaj, kar bi se lahko zgodilo čez noč. Za to so potrebni čas, neomajna volja in realni cilji. Če od sebe ne pričakujete nadčloveških rezultatov, boste prej dosegle, kar ste si zadale.

Odlašanje in lenoba.

"Jutri resnično pričnem s telovadbo." "Bolje bom jedla po tej zabavi." "Ko bom kupila steklenico, bom spila več vode." Če so vam te izjave znane, potem najverjetneje redno odlašate s hujšanjem. Vadite, zdravo jejte in pijte vodo zdaj, ta trenutek. Ne čakajte, da bo prepozno!

Adijo, cona udobja.

Če bi resnično rade izgubile nekaj odvečnih kilogramov, bo za to potrebnega tudi nekaj odrekanje. Dvignite se s kavča, odložite sladoled in čipsa niti poglejte ne več. Če na te stvari niste pripravljene, potem ne boste dosegle zastavljenih ciljev.

Dojemanje hujšanja kot kazni.

Če se vam zdi, da je hujšanje eno samo veliko odrekanje in venomer razmišljate samo o tem, koliko stvarem se morate odpovedati - nič več sladkarij, pitja, kajenja, žuranja in predelane hrane - boste težko shujšale. S tem, ko postanete bolj zdrave, življenja ne zamudite, ampak ga spoznate v popolnoma novi (boljši) luči!

Nenehno pritoževanje.

Hujšanje je za večino ljudi težka naloga. Vendarle pa naj vas to ne vodi v nenehno pritoževanje. S tem namreč ne prevzamete odgovornosti za svoje dobro počutje. Če je vse, kar zadnje čase izustite, slišati kot pritožba in izgovor, je mogoče čas, da znova premislite svojo strategijo in spremenite miselnost, ki spremljata vaše hujšanje.

V. J.

Foto: Instagram / @IZABELGOULART

1.jpg