Top nasveti za ultimativno domačo pedikuro

4. 5. 2020 // Wellness / Telo

Čas v času samoizolacije lahko izkoristimo za ultimativno domačo pedikuro, ki bo našim stopalom podarila preobrazbo in veliko mero samozavesti. Z urejenimi stopali, brez trde in suhe kože na petah, bomo še bolj veselo obule spomladanske sandale in se na prvo kavo oziroma pijačo v lokalu, ki te dni ponovno odpirajo svoja vrata, odpravile še bolj lahkotno. Pa poglejmo, kako bomo svoja stopala spravile v red to pomlad ...

Svojim stopalom ponavadi namenjamo čisto premalo pozornosti. Glede na to, da nas cele dneve prenašajo naokrog, bi jim morali vsaj enkrat mesečno podariti nego. To je naša ultimativna nega za nego stopal v varnem zavetju doma.

V lavor nalijemo toplo vodo, zmešano z mlekom, žlico kisa in dvema žlicama sode bikarbone. Mešanici lahko za lepši vonj dodamo še nekaj kapljic eteričnega olja po svoji izbiri. V mešanico pomočimo noge, si zavrtimo najljubšo glasbo, v roke primemo zanimivo knjigo in se prepustimo sproščanju vsaj za 30 minut. Ko se koža na stopalih zmehča, stopala obrišemo z brisačo, nato odstranimo odvečno, trdo kožo na stopalih in uredimo ter skrajšamo nohte. Na koncu noge na debelo namažemo s kremo za stopala in obujemo bombažne nogavičke.

Naša stopala bodo kot prerojena - do naslednjega meseca, ko spet ponovimo vajo.

V. J.

Foto: Instagram / @CASSDIMICCO

1.jpg