Prišel je čas sončne kreme! Teh delov telesa nikar ne pozabite še posebej dobro zaščititi ...

20. 5. 2022 // Wellness / Telo

Nikar ne zamahnite z roko, češ, saj je šele junij. Prvi močni sončni žarki so tukaj, kar pomeni, da moramo v roke prijeti sončno kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Pri nanašanju pa ne smemo pozabiti na še posebej občutljive dele telesa, na katere velikokrat kar pozabimo ...

Če mislite, da vaša koža ni občutljiva na sonce, ker hitro porjavi, vam vseeno svetujemo, da jo zaščitite - vsaj na najbolj občutljivih delih telesa. Obstajajo namreč ljudje, ki so še posebej občutljivi na sonce in morajo kožo po vsem telesu zaščititi z visokim zaščitnim faktorjem, če po obisku plaže ne želijo opeklin. Obstajajo pa tudi ljudje, katerih koža ne pozna sončnih opeklin, a se zaradi sončenja vseeno prehitro stara. Da bi se tej nadvse nehvaležni posledici sončenja izognili, s kremo z zaščitnim faktorjem zaščitite vsaj še posebej občutljive dele telesa. To so: koža okrog oči, koža na predelu ušes in koža na konici nosu. Prav tako s kremo za sončenje nujno namažite dekolte, saj se na tem predelu hitro pokažejo posledice sončenja v obliki pigmentnih madežev in gub. Tega pa seveda nočemo, kajne?

Da zaključimo - kožo celotnega telesa zaščitite s faktorjem, ki je primeren za vaš tip kože, kožo na občutljivih predelih pa zaščitite z visokim zaščitnim faktorjem. Za dodatno zaščito pa lahko poskrbite tudi s sončnimi očali, slamnikom in lahkotno tuniko.

V. J.

Foto: Pinterest

1.jpg