Priprava kože na zimsko obdobje

7. 12. 2017 // Wellness / Telo

Na koži lahko vidimo posledice spremenjenih zunanjih dejavnikov: poleti je koža obremenjena zaradi sončenja, ki povzroča opekline in poškodbe. Zaradi slednjih se na koži pojavijo obrambne reakcije, na primer pigmentacija. Pozimi pa zaradi vpliva zimskih dejavnikov, kot so oster veter, nizka temperatura in bolj suh zrak v notranjih prostorih, opazimo močno izsuševanje kože.

Pozimi gre največkrat za izsušeno povrhnjico, funkcija povrhnjice pa je seveda nujno potrebna za to, da preko povrhnjice ne izgubljamo tekočine. Poleg že omenjenih dejavnikov na izsušeno povrhnjico vplivajo tudi vsakodnevno umivanje, tuširanje, uporaba mil, detergentov, ... , ti odplavljajo maščobe z naše povrhnjice in posledično tanjšajo našo epidermalno lipidno bariero. Ker ta bariera pomeni tudi preprečevanje vhoda drugih substanc v našo kožo, suha koža pomeni lažji dostop kemikalijam iz okolja v naše telo. Na taki koži se bistveno hitreje lahko pojavi vnetje in rdečica. Če se pozimi spopadate s problemom suhe kože na obrazu, imamo za vas rešitev - primerna krema za obraz!

V kolikor še vedno niste našle svoje najljubše kreme za obraz, vam bo mogoče všeč Beesecret, krema ali serum za obraz, ki s čebeljim strupom, dišečim mandljem, tekočim zlatom in žlahtnimi vitamini globinsko nahranita in navlažita kožo. Mandljevo olje, bogato z vitaminoma A in E, pomaga pri obnovi kože in blagodejno vpliva na povrhnjico. Nadomešča maščobe v koži ter kožo vlaži in mehča. Čebelji strup in ostale naravne sestavine pa zmanjšajo izrazitost gub, obenem pa upočasnjujejo njihovo prezgodnje nastajanje. Več o Medexovi novi beauty skrivnosti si preberite tukaj.

V. J.

Foto: Valentina Jarc

1.jpg