Poskrbite za dobro počutje tudi v jesenskem času

18. 10. 2023 // Wellness / Telo

Ljudje smo bitja navad, kar pomeni, da lahko kakšno dobro ali pa tudi slabo navado izvajamo že povsem rutinsko, brez večjega premisleka in truda. Za vas smo zbrali tri nasvete, kako spremeniti vsakdanjo rutino, da boste zdravi tudi v jesenskem in zimskem času.

Spanje

Jeseni in pozimi zvečer radi v udobju svojega toplega doma pogledamo kakšen film, ki pa se zna zavleči tudi pozno v noč. Poskusite vzpostaviti spalni ritem, pri čemer se poskusite vsak dan držati približno iste ure, ko greste v posteljo. Vsaj 15 minut pred spanjem (zaželeno je še več) ne glejte v zaslone mobilnih telefonov in televizije. Strokovnjaki se sicer še niso zedinili, koliko ur spanja potrebujemo, za odrasle velja približno pravilo nekje med 7 in 8 ur, seveda pa je najbolje, da sami ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.

Tekočina, tekočina in še enkrat tekočina

Tudi v jesenskem času telo potrebuje dovolj tekočine. Če ste dehidrirani, se lahko počutite slabše, utrujeno, pa tudi kakšen glavobol se lahko pojavi. Vsakodnevno spijte dovolj vode, nesladkanega čaja ali pa posezite po z magnezijem bogati mineralni vodi, ki deluje blagodejno na naše počutje.

Zdrava prehrana in šport

Da sta zdrava prehrana in šport nujni komponenti zdravega človeka, se zaveda vsakdo. Še posebej pomembno pa je to v zimskem času, ko so pogostejši izbruhi bolezni. Z zdravo prehrano in športom pa krepimo imunski sistem, zato smo za različne okužbe manj dovzetni ali pa jih vsaj lažje in hitreje prebolimo.

V. J.

Foto: We-Vibe WOW Tech

we-vibe-wow-tech-xsh8ds8exu4-unsplash.jpg