Naravno olje, ki se uspešno bori proti mozoljem

30. 8. 2023 // Wellness / Telo

Zadnje čase so tekoče podlage in kompaktne pudre zamenjale lahkotnejše obarvane BB in CC kreme. Še bolje pa se počutimo, če naša koža diha kar brez njih. A kaj, ko se velikokrat na naš obraz prikrade mazoljček, ki se nato dolgo celi ter za seboj pusti rdeče madeže, ki jih najraje kar lepo zakrijemo. Zdi se, kot da smo v boju proti mozoljem preizkusile že vse stare in nove trike. Ampak včasih najbolje delujejo prav najstarejši produkti. Tokrat govorimo o olju čajevca, ki je eno najstarejših olj, ki ga ženske že od nekdaj uporabljajo pri negovanju kože in sušenju nečistoč.

Če za olje čajevca in njegove zdravilne lastnosti še niste slišale, naj vam povemo, da se to čudežno olje odlično odreže pri boju z marsikatero nevšečnostjo. Olje čajevca deluje proti-bakterijsko, protivirusno in proti-glivično. Leta 1920 so ga v medicini uporabljali za čiščenje ran in preprečevanje infekcij, v zadnjih letih pa postaja čajevec priljubljen predvsem v kozmetični industriji. Dodajajo ga milom, šamponu, losjonom in drugim izdelkom za osebno nego. Gre za naravno obliko salicilne kisline, za katero je znano, da se super odreže v boju z mozoljčki. Za razliko od produktov, ki poleg te vsebujejo še številne kemikalije, pa je popolnoma naravno in varno za uporabo.

Kako ga uporabimo? Če imate eno ali dve nepravilnosti, potopite bombažno palčko v olje in jo uporabite za točkovno "obdelavo". Če se hočete hkrati znebiti kupčka nepravilnosti, olje čajevca razredčite v vlažilni kremi, saj lahko direkten nanos povzroči izsušitev kože. Mešanje s hidratacijskim sredstvom bo preprečilo izsušitev in bolje porazdelilo izdelek.

Kje ga dobimo? Najdete ga v kateri koli lekarni, kupite pa ga lahko tudi na spletu.

V. J.

Foto: StyleCraze

1.jpg