Kako se ohladiti po poletnem teku?

6. 7. 2023 // Wellness / Telo

Poletne temperature nas lahko kaj hitro odvrnejo od teka, saj lahko ta, drugače nadvse prijetna oblika športa, v vročini postane prava nočna mora. Da se vam to ne bi zgodilo, je tukaj nekaj odličnih nasvetov, kako po teku ohladiti telo. Naj vam služijo kot motivacija, zaradi katere se boste še raje pognale v akcijo!

To so super načini ohladitve telesa po teku, ki naj vam služijo kot odlična motivacija!

Raztezanje ali joga

Po teku je zelo priporočljivo izvesti nekaj raztegovalnih vaj ali asan joge. Ne samo, da se boste po tem počutili neverjetno - to je tudi eden izmed najboljši načinov umiritve in ohladitve po teku.

Mrzel tuš

Po teku v poletni vrečeni je običajno na vrsti tuš. Za spremembo naj bo ledeno mrzel, kar vas ne bo samo ohladilo, ampak bo tudi pospešilo čas okrevanja vaših mišic. Mrzla voda pospeši cirkulacijo, kar je blagodejno tako do mišic kot kože, ki bo po negi še bolj napeta in gladka.

Smuti

Po teku si privoščite dobro ohlajen napitek iz svežega sadja in zelenjave. Po vadbi je priporočjivo uživati beljakovine, kar pomeni, da je dobro vanj zamešati tudi beljakovinski prašek.

Skok v bazen

Če imate srečo in imate po teku na voljo bazen, hitro skočite vanj in odplavajte še nekaj osvežujočih dolžin! Plavanje po teku zmanjša inflamacijo in blagodejno vpliva na okrevanje vaših mišic.

Zmrznjena hrana

Ne, ne mislimo zamrznjene pice, ampak najljubše sadje, kot so jagodičevje, mango, ananas, lubenica, ... Dobro vam bodo dele tudi lučke, pripravljene iz svežega sadja!

Lahkotna oblačila

Po teku hitro slečite oprijeta oblačila in jih zamenjajte za prosto padajoča in po možnosti lanena. Nežni materiali in lahkotni kroji vas bodo v trenutku ohladili.

Hladilni losijon

Nekatere sestavine, kot so aloe vera, meta in sivka, pomagajo osvežiti in ohladiti kožo! Če ne želite uporabljati losijona, lahko na kožo vedno nanesete 100% sok aloe vere, ki je nadvse pomirjujoč in hladen - kot nalašč, če vas je med tekom opeklo sonce!

V. J.

Foto: Instagram / @camillamilja

photo-_camillamilja.jpgFoto: Instagram / @camillamilja