Izognite se osnovnim napakam pri britju

2. 6. 2021 // Wellness / Telo

Vse si želimo večno gladke noge, a ovira na poti je nadležno redno odstranjevanje dlačic. Voskanje prinaša dolgotrajnejši učinek, a zahteva več časa in energije, zato nas večina posega po preprosti in hitri – britvici. Kljub vsemu pa se je treba držati zlatih pravil.

Ne začnite se briti prvi trenutek, ko vstopite pod tuš ali v kad. Počakati morate, da se vaša koža dobro namoči, saj bo tako postala mehkejša. Poleg tega bo to odprlo folikle vaših dlačic, zaradi česar bo britje veliko lažje in učinkovitejše. Najbolje je počakati približno deset minut.

Ne brijte se kar z milom, ampak investirajte v kvalitetno brivsko peno – prav tako kot vaš moški. Ta bo vašo kožo nahranila in ji dodala izgubljeno vlago, medtem ko mila kožo večinoma izsušujejo.

Poceni britvice uporabljajte le, kadar ste na poti ali res v naglici. Za kvalitetno britje pa morate imeti britvico z vsaj tremi do štirimi rezili. Rezila primerno pogosto menjajte, saj se boste tako izognili razdraženi koži in možnostim okužbe.

Pomembna je tudi smer britja. Prvi poteg naj bo vedno v smeri rasti dlačic, šele nato se brijte v nasprotno smer, da odstranite še preostanek. Naj bo gladko tudi pozno poletje in zgodnja jesen!

P. C.

Foto: Unsplash / bruce mars

bruce-mars-q_ijuyrdy4c-unsplash.jpg