Intim.me: Slovenska inovacija, ki spreminja higienske navade

19. 9. 2020 // Wellness / Telo

Mlado slovensko podjetje Verenatura je razvilo inovativno formulo za čiščenje kože in intimnih predelov, ki spreminja higienske navade in odnos do okolja. Že nekaj časa je znano, da klasični vlažilni robčki zaradi vsebnosti plastike, enako kot plastične slamice ali vrečke, močno obremenjujejo planet. Medtem ko se običajni vlažilni robčki, katerih uporaba je izjemno visoka, razkrajajo kar okoli 100 let, se rešitev slovenskega razvojnega podjetja popolnoma izogne njihovi uporabi. Geli Intim.me so izdelki za osebno in intimno nego, ki so nastali z mislijo na nego kože, dobrobit okolja in prihodnost planeta. Zaradi inovativne formule iz silicijevega gela in 99,9 % naravnih sestavin, gel kožo hkrati očisti in tudi neguje. Prednosti so že prepoznale tudi slovenske vplivnice.

Razvojno podjetje, ki je poiskalo rešitev

Zgodba o Intim.me se je začela, ko se je ustanoviteljica Veronika Pirc seznanila z visokimi številkami odpadnih količin, ki jih povzročajo običajni vlažilni robčki. Ti poleg težko razgradljivih odpadkov povzročajo tudi zamašitve kanalizacijskih sistemov in s tem visoke stroške saniranja. Rešitev se je pokazala v obliki gela, ki se nanese na toaletni papir ali papirnati robček, s katerim očistimo kožo. Tako je nastala alternativa že navlaženim robčkom, s tem pa tudi plastičnim delcem, ki se kopičijo na odpadih ter v oceanih. Prav tako se ta rešitev izogne dodatnemu vezivu v t. i. pakiranem vlažnem toaletnem papirju, ki preprečuje, da bi se robček prehitro razpustil v toaletni školjki.

Čistilni gel, ki neguje in obnavlja kožo ter sluznico

Inovativna pa je tudi formula gelov Intim.me. Ti so bili razviti za čiščenje kože in sluznice, a so hkrati zelo negovalni za kožo. Dermatološko in hipoalergeno testirani geli so osnovani na bazi silicijevega gela, ki ima lastnost, da kožo nežno očisti, s spremljevalnimi sestavinami pa jo še dodatno neguje in obnavlja. Celoten izdelek je biološko neoporečen, skupaj z embalažo okolju nenevaren in biorazgradljiv. Poleg gela Intim.me Traveller brez dodanega vonja, je na voljo tudi odišavljena različica z oljem čajevca, ki deluje antibakterijsko, pomirja vnetja (tudi pri intimnih predelih) in obnavlja poškodovano ter razdraženo kožo.

Pomirjujoč učinek, ko potrebujemo pogosto čiščenje

Uporaba gela je zaradi obnovitvenih in negovalnih lastnosti zelo primerna za čiščenje intimnih predelov, saj je ta nežen do sluznice. Še posebej pa je uporaba gela priporočljiva, ko potrebujemo bolj pogosto čiščenje, na primer v času mesečnega perila. Ker lahko suh toaletni papir draži občutljivo kožo, se uporaba gela priporoča tudi pri težavah s hemeroidi, saj gel na silicijevi bazi dodatno pomirja in spodbuja celjenje razdražene kože.

Posvojile so ga tudi že vplivnice

Snovalci gelov Intim.me poudarjajo pomen narave, tako z vidika ohranjanja našega planeta kot tudi pri skrbi za našo kožo. Zato je tudi sama vsebnost stekleničke iz 99,9 % naravnih sestavin in daje koži najboljše iz narave. 100-mililitrska embalaža, ki se lahko reciklira, nadomesti kar 400 klasičnih vlažilnih robčkov, osvežitev pa ponuja praktično kjerkoli - pred pomembnim sestankom, zmenkom ali na potovanju. Majhna steklenička v torbici, fitnes torbi ali nahrbtniku tako vedno zagotavlja hitro osvežitev in občutek čistoče, tudi ob aktivnem urniku. Gel Intim.me uporablja tudi že marsikatera slovenska vplivnica, ena izmed njih je tudi osebna trenerka, podjetnica in model Nives Orešnik.

Tudi za otroke in bolj pogosto uporabo doma

Slovensko razvojno podjetje je poleg gela za odrasle razvilo posebno nežen, a učinkovit gel Intim.me Baby za otroško uporabo, ki še dodatno neguje in pomirja njihovo kožo. Silicijevemu gelu, ki ima sam po sebi regenerativne lastnosti, so dodali arganovo olje in ognjič, ki deluje protivnetno, odpravlja razdraženost in pordelost kože. Za vse tiste, ki želijo uporabljati gel za intimno čiščenje tudi doma, pa bo kmalu na voljo tudi dozirnik, ki se lahko namesti v toaletne prostore in je na voljo v vsakem trenutku.

Foto: Instagram Nives Orešnik

nives_ores_nik_intim_me_traveller_brez_dodane_ga_vonja_in_intim_me_traveller_s_c_ajevcem.jpgNives Orešnikintim_me_nanos_gela_na_robc_ek_ali_toaletni_papir.jpg