6 zdravih navad, ki jih morate sprejeti v 30-ih

10. 6. 2020 // Wellness / Telo

Nenehno iščemo načine za izboljšanje svojih življenjskih navad. Od prehranjevanja do telovadbe, pomembno je, da vzpostavite zdrav ritem in se ga vsak dan poskusite držati. Tukaj je odličen seznam navad, ki bi jih morali sprejeti vsi, še posebej, če ste že vstopili v 30. leto življenja, ko se vaš metabolizem in drugi procesi v telesu upočasnjujejo.

Detoks

Po številnih večernih picah, ki ste jih pojedli v 20-ih, je čas, da začnete razmišljati o boljši izbiri za večerjo. Ni nujno, da bo vaš detoks radikalen, vendar bi bila povečana poraba magnezija in vitamina B odlična poteza. Znebite se strupov v telesu s pomočjo zelenjavnih smutijev ter z veliko vode, ki ste ji dodali limonin sok – prebava vam bo hvaležna.

Nega kože

Po 30. letu se na koži začnejo poznati prve sledi staranja in koža postane malce manj napeta kot pri 20-ih, zato so ta leta pravi čas, da več časa posvetite negi svoje kože. Za kožo boste naredili ogromno, če boste opustili slabe navade, kot so kajenje, uživanje alkohola ter izpostavljanje soncu in tudi stresu. Jejte čim več svežega sadja in zelenjave ter pijte veliko vode. Začnite z ustrezno nego kože, ki vključuje vlažilne kreme z zaščitnim faktorjem ter so bogate z antioksidanti in vitamini.

Bodite aktivni

Razen za telo je vadba pomembna za splošno zdravje, presnovo in psiho. Če se do zdaj niste ukvarjali z nobeno dejavnostjo, je čas, da izberete nekaj, kar vam je všeč in začnete z rednimi treningi.

Pojdite na sprehod

Pojdite v naravo in se nadihajte svežega zraka, prisluhnite zvokom narave in občutite veter, ki piha mimo vas. Nekatere najboljše stvari so včasih čisto zastonj. Sprehod je zagotovo ena izmed njih. Za lahek korak izberite primerno obutev, kot so na primer čevlji Ara, ki ponujajo visok nivo udobja in funkcionalnosti.

Pazite na prehrano

Kupljene gotove jedi vsebujejo veliko sladkorja, soli in drugih nezaželenih sestavin. Ko se naslednjič najdete v naglici in se vam tak hitri obrok zdi kot edina rešitev, se rajši obrnite na hitre in zdrave recepte ter si kosilo naredite sami. Tako boste imeli kontrolo nad tem, kaj vnašate v organizem.

Meditacija

Tako kot telo tudi um potrebuje nekaj počitka. Tudi deset minut meditacije dnevno povečuje produktivnost. Meditirajte in začnite svojo dnevno rutino mirni in zbrani.

V. J.

Foto: PR

adult-casual-countryside-297813.jpg