5 nasvetov za kožo, v kateri se dobro počutimo slečene

27. 10. 2020 // Wellness / Telo

Če se želite to jesen in zimo dobro počutiti v svoji koži slečene, je tukaj 5 napotkov, kako se čim hitreje znebiti nezaželene pomarančne kože!

Suho ščetkanje

Suho ščetkanje spodbuja limfni sistem, poveča prekrvavitev in odstrani odmrle kožne celice, kar pospeši izločanje strupov iz telesa in uravnava hormone. Po suhem ščetkanju bo vaša koža sijala od zdravja. Vedno ščetkajte zares suho kožo, pomembno pa je tudi, da ščetkate v smeri proti srcu. Začnite pri stopalih in z nežnimi krožnimi gibi nadaljujte vse do ramen.

Kavni piling

Iz kavne vsedline, sladkorja in olivnega olja pripravite piling, s katerim nato s krožnimi gibi (kot pri suhem ščetkanju) zmasirate celotno telo. Tudi kavni piling spodbuja limfni sistem, poveča prekrvavitev in odstrani odmrle kožne celice, kofein v kavi pa ima tudi učvrstitveni učinek.

Napitek iz limone in kajenskega popra

Za toplo vodo z limono, ki uspešno razstruplja telo, ste najbrž že slišale. V kolikor napitku dodamo še kajenski poper, ki je naravni kurilec maščob, bomo učinek tega magičnega napitka še povečale. Takšno pijačo lahko pijemo kar 3-krat dnevno!

Razstrupljevalna kopel

Če kopeli dodamo pravilne sestavine, ta ne bo le sproščujoča, ampak bomo z njeno pomočjo tudi razstrupile kožo telesa. V kolikor kopeli dodamo 2 skodelici grenke soli (magnezijev sulfat) in skodelico sode bikarbone, bo ta delovala antistresno, protivnetno in razstrupljevalno.

Ustrezna prehrana

Način prehranjevanja prilagodite tako, da na dan zaužijete pet manjših obrokov. Osredotočite se predvsem na zdrave maščobe, beljakovine in kompleksne ogljikove hidrate ter ne ustvarjajte kaloričnega presežka.

V. J.

Foto: Unsplash / MAX LIBERTINE

max-libertine-yz01ftxaia8-unsplash.jpg