3 preprosti nasveti: Kako obdržati idealno težo?

13. 11. 2021 // Wellness / Telo

V kolikor ste se to jesen odločile posloviti od odvečnih kilogramov oziroma obdržati svojo idealno težo, preverite tri nasvete, kako to uresničiti.

Redna vadba

Ob trenutkih, ko se vam enostavno ne da v telovadnico, pomislite, kako dobro se običajno počutite po vadbi. Redna vadba je namreč ključnega pomena pri ohranjanju idealne teže. Ob dnevih, ko bi se raje kot v fitnes odpravile domov na kavč, se enostavno brcnite v rit. Pri tem naj vam pomagajo aplikacije za vadbo in seveda izbira vadbe, ki vam je dejansko všeč.

Priprava obrokov

Tudi redna, zdrava in uravnotežena prehrana je ključnega pomena pri ohranjanju idealne teže. Če še tako rade spite, se poskušajte zbuditi pravočasno in si pred odhodom na delo privoščite zdrav zajtrk, ki vam bo dal energijo vse do kosila. Tako se boste izognile pregreham v obliki nezdravih prigrizkov. Tudi zdravo kosilo si je najbolje pripraviti vnaprej in ga vzeti s seboj v službo, saj v menzah le redko najdemo resnično zdravo izbiro. V domačem hladilniku in shrambi hranite le zdravo hrano, saj boste tako med navali lakote posegle po zdravi hrani in ne 'junk foodu'.

Post

Če želite pospešiti presnovo in povečati uspešnost porabe maščobe, se vsake tri tedne za en dan postite. Čeprav ni lahko, boste nad rezultati navdušene!

V. J.

Foto: Byrdie

1.jpg