Veganski sladoled brez slabe vesti iz samo dveh sestavin
Ker si poletja enostavno ne znamo predstavljati brez sladoleda, a bi se hkrati rade počutile tudi samozavestno v kopalkah, bomo to poletje s pomočjo preprostega recepta za veganski sladoled iz samo dveh sestavin ubile dve muhi na en mah - uživale bomo v kepicah čokoladnega sladoleda, ki ne bo ogrozil videza naše postave!
Za kremast veganski sladoled iz dveh sestavin, ki ne vsebuje dodanega sladkorja, kalorične smetane in umetnih barvil, potrebujemo:
2 veliki zamrznjeni banani (predhodno narezani na koščke)
3 zvrhane žlice organskega kakava
Priprava:
Banano narežemo na koščke in zamrznemo. V električni mešalec stresemo rahlo odmrznjene bananine koščke in kakav. Sestavine zmeljemo do gladkega in postrežemo. Po želji lahko sladoledu dodamo rastlinsko mleko, kokos, čokoladne koščke, orehe, lešnike, zmrznjeno ali sveže sadje, ...
V. J.
Foto: Unsplash / Matilda bellman