To so okusne pijače, s katerimi boste zlahka obvladale napade lakote!

27. 2. 2023 // Wellness / Prehrana

Prav vse dobro poznamo tiste dni, ko se še posebno dobro zavedamo, da smo ženske. Da – govorimo o mesečnem ciklusu, ki nas od veselja in evforije v prijetnih dneh nenadoma brezsrčno vrže v dni slabe volje in razdražljivosti. Pogosto se zato poskušamo potolažiti s hrano in se nehote prepustimo povečanemu apetitu in želji po slani, sladki in mastni hrani. Preverite, kateri napitki vam bodo pomagali v boju proti skušnjavam ...

1. Črni čaj

Črni čaj je poln antioksidantov, pogosto dodane začimbe in dišave pa le še pripomorejo k boljši prebavi in s tem vplivajo na izgubo telesne teže.

2. Kava

Skodelica običajne kave vsebuje pičlih 5 kalorij, je pa ena najboljših pijač, ki zavirajo brez pravega razloga povečani apetit. Kava vsebuje tudi veliko magnezija, ki stabilizira nivo sladkorja v krvi in preprečuje preveliko količino izločanja inzulina v kri. Toda previdno – s preveliko količino kave lahko dosežete ravno nasprotni učinek.

3. Zeleni čaj

Zeleni čaj je že nekaj časa dobro znani pripomoček pri hujšanju in izgubljanju telesne teže, saj zaradi vsebovane aminokisline, imenovane L-teanin, med drugim obvladuje povečani apetit. L-teanin ima tudi protistresne učinke in vpliva na zmanjšano izločanje hormona kortizola, ki negativno vpliva na pridobivanje neželene telesne teže.

4. Zeleni smuti

Izberite si svojo popolno mešanico zelene zelenjave in si kar doma pripravite smuti. Izbirate lahko med mlado špinačo, zeleno in blitvo, ki ji lahko dodate ingver ali korenček. Kljub vsemu naj smuti ne bo zamenjava za polnovreden obrok, ampak le zdrava malica.

5. Redka zelenjavna juha

Nesoljena juha iz bio zelenjave vas bo v tistih dneh potolažila in pogrela, na vaši strani pa bo tudi v boju proti utrujenosti in rahli slabosti. Dodajte ji malo popra in jo popijte kot skodelico čaja.

6. Zeliščni čaj

Na tržišču je veliko okusnih in dišečih mešanic – le pomislite na rooibos, meto, kamilico, ingver, limono in hibiskus. Popita tekočina vam bo dala občutek sitosti. Poleti lahko čaje pripravite z ledom in citrusi, kar bo še bolj prijalo.

V. J.

Foto: Unsplash / Qinghong Shen

qinghong-shen-ded3lxhblfw-unsplash.jpg