Recept za detox zeleni smoothie

29. 12. 2017 // Wellness / Prehrana

Tako, božič je za nami in čas je, da svoje telo prečistimo ter pripravimo na uspešno in vitalno leto 2018. Ker pa nas pred vstopom v novo leto 2018 čaka še nekaj prazničnih zabav, bomo za prečiščevanje telesa že sproti poskrbeli z raztrupljevalnim zelenim smoothijem.

Z zelenim prečiščevalnim smoothijem bomo telo razbremenili strupov, ki smo jih zaužili v prazničnem decembru, in ga že zjutraj napolnili s pomembnimi vitamini in minerali. Smoothie je primeren za vse, ki bi radi dan začeli zdravo in polni energije, ter se morda znebili tudi kakšnega kilogramčka (v tem primeru z napitkom nadomestimo zajtrk/kosilo). Špinača vsebuje vse življenjsko pomembne vitamine in minerale (kalij, kalcij, magnezij, provitamin A, vitamin C, vitamin K, niacin in folno kislino), banane vsebujejo veliko kalija in natrija, ki znižujeta krvni pritisk, pomaranča pa smoothie zaokroži v vitaminsko bombo, saj vsebuje ogromno vitamina C.

Potrebujemo:

1 veliko banano

100g špinačnih listov

sok 1 pomaranče

1 žlico medu.

Priprava:

Banano olupimo in narežemo na kolobarčke, pomarančo ožamemo. Sestavine stresemo v električni mešalnik in zmeljemo do gladkega. Prelijemo v kozarec in postrežemo.

V. J.

Foto: Simple Green Smoothies

1.jpg