Poletna torta iz grškega jogurta in jagodičevja


Poleti za zajtrk najraje jemo kombinacijo kosmičev, grškega jogurta, oreščkov in jagodičevja. Iz podobnih sestavin pa lahko naredimo tudi slastno poletno torto, za katero peka ni potrebna!

Sestavine:

2 skodelici mešanice vaših najljubših oreščkov

10 datljev

ščepec soli

grški jogurt

skodelica jagodičevja

2 žlici agavinega sirupa

Postopek:

Razkoščičene datlje za 10 minut namočimo v mlačni vodi. V električni mešalnik stresemo oreščke, datlje in sol. Dobro zmešamo in dobljeno zmes enakomerno razporedimo po pladnju za pite. Jogurt v posodi zmešamo s sirupom in vmešamo polovico jagodičevja. Z maso prekrijemo testo in posujemo s preostankem sadja. Pito položimo v hladilnik in ohlajeno postrežemo. Naj vam tekne!

V. J.

Foto: Half Baked Harvest

1.jpg