Dan začnite s sadnim zajtrkom

13. 4. 2022 // Wellness / Prehrana

Že vrabci čivkajo, kako pomemben obrok je zajtrk, in kako pomembno je, da ga zaužijete v prvih 45 minutah po tem, ko vstanete iz postelje. Stara ljudska modrost pravi, da moramo zjutraj "jesti kot kralj", s čimer naš metabolizem poženemo v poln tek. V telo moramo vnesti dovolj kalorij, vendar moramo paziti, da bodo te dovolj kvalitetne. Če bo vaš zajtrk sadno obarvan, boste brez težav budni in zbrani ves dan, minila pa vas bo tudi želja po prepogostih prigrizkih. Spodaj je le nekaj idej, ki jih lahko s pridom uporabite. Saj veste – po jutru se dan pozna!

Jabolka s kikirikijevim maslom

Najprej se boste morda spet počutili kot mala šolarka, ki je vedno marljivo in zdravo začenjala svoj dan, toda jabolka in kikirikijevo maslo so zares izvrstna ideja za zajtrk. Priprava vam bo vzela le nekaj minut, občutek sitosti pa bo trajal še dolgo.

Sokovi in smutiji

Odkrijte svoj najljubši recept in v zajtrku boste uživali, kot že dolgo ne. Kombinacij je nešteto, priprava pa je hitra kot blisk.

Polnozrnate palačinke s sadjem

Odličen zajtrk si lahko pripravite že večer prej. Specite palačinke, jih postavite v hladilnik, nato pa jih zjutraj le še nadevajte z vašim najljubšim sadjem.

Popečeni kruhki s sadnim namazom

Če želite zjutraj pojesti nekaj toplega, si koščke kruha (najbolje polnozrnatega) popecite, nato pa jih premažite z nesladkano marmelado, 100 % sadnim namazom ali doma narejeno mešanico sadja. Uživali boste.

P.C.

Foto: Allwomenstalk

slika1.jpgslika2.jpg