Tudi najsrečnejši pari se ukvarjajo s temi težavami

7. 2. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Popoln ljubezenski odnos ne obstaja in če vam kdo zatrjuje, da to ni res, si bodisi meče pesek v oči ali pa v zvezi ni še dovolj časa, da bi uvidel resnico. Številni pari imajo čudovite zveze, a tudi te ne potekajo brez zapletov. Težave, s katerimi se spopadajo tudi najsrečnejši pari, naj vam pomagajo pri ugotovitvi, da v tem niste sami. Le s tem spoznanjem boste lahko zadovoljni s svojo ne-popolno popolno zvezo!

Sta različni osebi. To ni nič novega, a kljub temu se marsikater par spopada s to težavo. Prej, ko sprejmete dejstvo, da je partner svoja oseba, prej boste omilili konfliktne situacije, do katerih prihaja, ko želite, da partner stvari vidi, kot jih kot vidite vi.

Ekstrovert - introvert. Številni pari se znajdejo v tej dinamiki. Če se sprašujete, zakaj prihaja do tega, je to zato, ker iščemo nekoga, ki bi nas uravnotežil. Običajno pa so to ravno naša nasprotja. Tudi v tej točki bo vajina zveza srečnejša, če se boste naučili sprejemati vajine razlike.

Nepremišljenost. Veliko parov ima težave z nepremišljenimi besedami ali dejanji, posledice teh pa so lahko zelo boleče. Za premagovanje tega problema je potreben čas, veliko razumevanja, odpuščanja in pogovorov.

Nekdo v njegovem ožjem krogu vas ne mara. Neprijetno, a povsem običajno. Ključno pri tem problemu je to, da si zapomnite, da je oseba, ki ji niste pri srcu, zunaj vašega razmerja. Ni vključena v vajino intimno vez in v njej nima kaj iskati. S tem v mislih boste imeli več samozavesti pri reševanju situacije. Morda se vam bo njeno/njegovo vedenjo zazdelo celo smešno in povsem nepotrebno.

Različni načini obvladovanja konfliktov. Več kot verjetno je, da vi in ​​vaš partner različno obvladujeta konflikte. Nekateri se o težavah raje takoj pogovorijo, drugi pa se pred tem raje umaknejo in v tišini premislijo o nastali situaciji. Pomembno je, da se partnerja pri tem razumeta in pustita drug drugemu svobodo pri spoprijemanju s težavami. Ključno je, da na koncu vseeno delita svoje misli in ugotovitve ter da skupaj poskusita najti uspešno strategijo za reševanje konfliktov.

V. J.

Foto: Instagram

pari.jpg@SWISSVOYAGERS