To je 5 znakov, da morda potrebujete digitalno razstrupljanje ...

23. 6. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Wellness je več kot le zdrava prehrana in redna vadba. Pravzaprav je veliko več. Srkati zeleni sok, skakati po Pelotonu in krasiti svoj dom s kristali je že v redu, a če živite življenje brez smisla, se vam morda zdi, da vedno nekaj manjka. Pri nekaterih se to lahko kaže kot kronična anksioznost ali depresija, ki lahko zaradi povezave med umom in telesom sproži tudi fizične boje. Toda iskanje svojega pravega namena je lahko rešitev za mnoge od teh težav.

Ko iščete smisel in živite pristno, se zdi, da se vse drugo postavi na svoje mesto - vendar je to lažje reči kot narediti. Če bi lahko le tlesknili s prsti in odklenili namensko življenje, bi bil ves svet srečnejši.

Naš odnos do tehnologije ponazarja le eno od številnih stvari, ki so pomembne v našem življenju. Tehnologija nas ob vseh svojih prednostih in priložnostih lahko začne tudi hitro preplavljati in motiti. Zaradi tega je eden najpomembnejših korakov, ki jih lahko naredimo za zdravo in uravnoteženo uporabo tehnologije, letno digitalno razstrupljanje. Preprosto povedano, enkrat letno si privoščimo daljši odmor od tehnologije. Ugotovili smo, da je najučinkovitejši časovni okvir za koristno digitalno razstrupljanje 29 dni. To ne pomeni, da telefon pospravimo v predal, ampak, da z njega odstranimo vse aplikacije in ostanemo le pri najnujnejšem - klicih in sporočilih. Namen je preusmeriti svoje razmišljanje in uporabo tehnologije v življenju in delu.

To je pet znakov, da morda potrebujete digitalno razstrupljanje ...

1. Za svoje naprave zapravite več časa, kot bi si želeli oziroma ste nameravali.

2. Po preživetju časa s svojimi elektronskimi napravami čutite krivdo ali nezadovoljstvo.

3. Motivira vas strah pred zamudo.

3. Motivira vas strah pred zamudo dogajanja na spletu - FOMO.

4. Doživljate željo po preverjanju in ponovnem preverjanju.

5. Nikoli nimate dovolj časa v dnevu.

Če se prepoznate na zgornjem seznamu, poskusite z 29-dnevnim digitalnim razstrupljanjem. Ko izvajate digitalno razstrupljanje, naj bo čim bolj celovito. Zavedamo se, da obstajajo izjeme. Morda boste morali za svoje delo uporabiti e-pošto. Vendarle se potrudite in ne popuščajte. Presenečeni boste, koliko osebne rasti se lahko zgodi v 29 dneh!

V. J.

F: Unsplash / Laura Chouette

laura-chouette-osumdqykcro-unsplash.jpg