Pričnite dan z meditacijo

9. 5. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Rek "po jutru se dan pozna" že dobro poznamo, a se vanj najbolj pogosto ne poglabljamo preveč. Ta rek je veliko bolj globok, kot mogoče na prvi pogled mislimo, ker je začetek dneva in vibracija, ki jo takrat nastavimo dejansko tista, ki bo prevladovala tudi tokom dneva (dokler se jo ne naučimo spreminjati na druge načine) in je zato od izjemnega pomena kako jo bomo nastavili. Sreča je v tem, da na čim bolj sproščen potek našega dneva lahko zelo enostavno vplivamo in eden najbolj enostavnih načinov je jutranja meditacija, ki nas bo pripravila na čim lepši dan.

Tako za popoln začetek dneva potrebujemo le nekoliko boljšo organizacijo in nekaj minutk samo zase. Jutranja meditacija bo poskrbela da dan začnemo osredotočeno in sproščeno, umirila naše misli in nas pripravila na prihajajoči dan.

Če z meditacijo še nimate izkušenj, predlagamo, da si za začetek le vzamete nekaj minutk samo zase, umirite se ter svoje misli osredotočite na dihanje. Za pomoč pri tem si lahko ogledate video v nadaljevanju, ki se osredotoča na nekaj enostavnih pravil, ki vam bodo pomagali na vaši poti razkrivanja čari meditacije. Zapomnite si le da je pomen meditacije umiritev misli, in je lahko medetacija zelo enostavna, z različnimi načini pa lahko po lastni želji poigrate in si poiščete takšnega, ki vam bo najbolje odgovarjal....

I. L.

Foto: Unsplash/Shashi Chaturvedula

christopher-campbell-f_ngd35rosq-unsplash.jpg