Odgovori na 7 vprašanj o odnosih

8. 7. 2024 // Wellness / Mind & spirit

Kolikokrat ste se zapletli v ljubezenski odnos in se nato spraševali, kako obvladati določene težave in ali morate vedeti, kakšen je pravilen odgovor na vprašanja, ki vam rojijo po glavi? Nekatere stvari so v razmerju morda dane. Vendar imamo še vedno mnogokatera vprašanja, kajne? Tukaj je nekaj odgovorov na vprašanja v zvezi z odnosi, o katerih morda že nekaj časa razmišljate ...

KAKO POMEMBNA JE KOMUNIKACIJA V ODNOSU?

Z eno besedo - zelo. Odkrito komuniciranje z nekom, s katerim nameravate preživeti preostanek življenja, je ključnega pomena za zdravo življenje zakonske zveze. Če pomanjkanje komunikacije sčasoma ustvari steno med dvema osebama, ki je ni mogoče porušiti, bo to v večini primerov privedlo do žalostne ločitve.

SE VARANJE LAHKO ODPUSTI?

Prevara je eno najbolj škodljivih dejanj, s katerimi se lahko sreča zakonska zveza. Tisti, ki bodo preizkušnjo prestali, bodo skupaj postali močnejši, vedoč, da je njihova ljubezen večja od njihovih napak. Odpuščanje v razmerju je težka lekcija, ki zahteva veliko dela in učenja.

JE DOBRO VEDETI VSE O NJEGOVI/NJENI PRETEKLOSTI?

Ne, ni dobro vedeti popolnoma vsega o preteklosti drug drugega. Seveda je treba razpravljati o "velikih" stvareh, na primer o tem, ali sta bila pred vajino zvezo poročena ali ne, ali sta v preteklosti prišla v stik s spolno prenosljivo boleznijo, ... Kljub temu pa je bolje zamolčati popolnoma vse podrobnosti in imena preteklih plamenov. Manj kot veste, bolje je za vaš duševni mir. Bolje, da ne zaslišujete o podrobnostih, saj se lahko hitro zgodi, da se boste ujezili, ko jih boste slišali ...

KAKŠEN JE IDEALEN PARTNERSKI ODNOS?

Zdrav odnos je tisti, v katerem sta oba partnerja v komunikaciji odprta in iskrena drug do drugega. Drug drugemu popolnoma zaupata in se spoštujeta. Hitro razrešita konflikte z umetnostjo kompromisa ali srečanja na sredini. Imata podobna zanimanja in uživata v medsebojnem druženju. Nikoli ne pozabita na poljube in objeme.

KAJ JE PRAVA DEFINICIJA LJUBEZNI?

Za besedo "ljubezen" obstaja veliko število definicij! Ena izmed najbolj prepričljivih je ta, da je ljubezen pripravljenost ostati z osebo v dobrem in slabem - ne glede na to, kaj se zgodi z njo ali vami v prihodnosti. Prava ljubezen postavlja ljubimca na prvo mesto v vsakem delu vašega življenja.

KAKO POMEMBNO JE ZAUPANJE V ODNOSU?

Čeprav zaupanje gradimo leta, ga je mogoče zrušiti v sekundi. Zaupanje (skupaj z ljubeznijo) je temelj zdrave zakonske zveze. Pomanjkanje zaupanja je eden vodilnih vzrokov za razveze, kar pomeni, da je zaupanje ključnega pomena za srečno zakonsko življenje.

V. J.

Foto: Unsplash / Priscilla Du Perez

priscilla-du-preez-9vhpckymsh0-unsplash.jpg