Novoletne resolucije za celotno družino

29. 12. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Čeprav mnogi gledajo na novoletne resolucije kot na želje, ki jih nikoli ne uresničimo (raziskave dokazujejo, da se jih drži zgolj 8 odstotkov ljudi), te predstavljajo odlično priložnost za izboljšanje odnosov v našem življenju. Ne le ljubezenskem, ampak tudi družinskem. Zakaj to leto ne bi skupaj kot družina sprejeli nekaj enostavnih resolucij, ki lahko pripomorejo k veliko boljšemu letu 2021. Zakaj bi se fokusirali le na individualne ambicije, če vas lahko skupni cilji povežejo skupaj kot celoto?

To je nekaj idej za novoletne resolucije, ki jih lahko sprejmete skupaj z ostalimi družinskimi člani:

Vadite hvaležnost

V skupinskem prostoru - kuhinja ali dnevna soba - obesite tablo hvaležnosti, na katero naj vsak družinski član enkrat na teden napiše zakaj oziroma komu je hvaležen.

Naučite se novega jezika

Skupaj se naučite novega jezika. Na spletu obstaja mnogo online tečajev, video tutorialov in avdio tutorialov, ki vam lahko pri tem priskočijo na pomoč.

Preživljanje časa v naravi

Spokajte se s kavča in vikende preživite na izletih v naravi. To vas bo povezalo, sprehodi v naravi pa so blagodejni tudi za zdravje celotne družine.

Skupaj kuhajte zdrave obroke

Zaradi napornih urnikov čedalje večkrat jemo zunaj. Potrudite se in vsaj nekajkrat na teden pripravite obrok skupaj, pri tem pa izbirajte med zdravimi recepti.

V. J.

Foto: Unsplash / Ann Danilina

ann-danilina-c_rnpbsyvfm-unsplash.jpg