Kako vemo, da smo v toksičnem razmerju?

19. 9. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Dobro se zavedamo, da nam škodujejo cigarete, alkohol, hitra hrana. Celo, da izdelkov za nego kože, ki vsebujejo alkohol ne smemo nanašati na občutljivo kožo. Tudi, da nam določeni kroji in odtenki ne pristojijo. Vse od naštetega lahko razumsko izključimo iz naših življenj. Kaj pa, ko pride do odnosov? Zakaj še prepogosto vztrajamo v razmerjih z osebami, ki za nas niso primerne? Če od bližnjih ljudi pogosto slišite, da vaš partner za vas ni ustrezen oziroma se globoko v vas porajajo občutki razočaranja, berite dalje. To so namreč znaki, ki kažejo, da ste v toksičnem razmerju, ki ga je bolje kar najhitreje zapustiti!

Pogled v prihodnost

Za dober odnos privlačnost in ljubezen enostavno nista dovolj. Če se v prihodnosti ne vidita na skupni poti in se vajini načrti razlikujejo, najbrž nista ustrezna eden za drugega. Si res želite vložiti čas in energijo v odnos, ki ne bo trajal?

Notranji občutek

Če se morate večkrat vprašati, če ste v razmerju s pravo osebo in vam šesti čut pravi, da niste, ga upoštevajte. Prav tako ne opravičujte vašega odnosa prijateljem, ki enostavno ne razumejo, zakaj ste z določeno osebo. Če jim morate to razlagati in opravičevati dejanja vašega partnerja, je že vsem jasno, da ta zveza ne bo trajala.

Želja po druženju z osebo

Ali si resnično želite družiti z vašim partnerjem? Če se razveselite, ko prekine vajine skupne načrte, saj boste imele tako končno nekaj miru in časa zase, je to vsekakor znak, da je potrebno to razmerje zaključiti.

Neiskrenost

Če ste prenehali komunicirati s partnerjem in nimate več želje po razčiščevanju določenih sporov, je to vsekakor znak, da ste globoko v sebi nad razmerjem že obupali. Skočite iz cone udobja in zvezo prekinite. To bo bolje za oba.

Izčrpanost

Če čutite, da ste v razmerju z osebo, ki samo jemlje in zaradi katere se venomer počutite popolnoma izčrpani, je čas, da to razmerje prekinete. Zaslužite si namreč odnos s partnerjem, ki vas bo osrečeval, podpiral, motiviral in tolažil. Takšen odnos pa mora biti seveda obojestranski.

V. J.

Foto: Unsplash / Anthony Tran

anthony-tran-i-epv9dxg7u-unsplash.jpg