Kako spoznati in sprejeti svojo pravo vrednost?

19. 2. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Imamo vprašanje za vas. Kolikorat ste resnično prijazne do sebe? Kolikokrat se do sebe vedete kot bi se do najboljše prijateljice? Kolikokrat si odpustite, se spodbujate? Morda podpirate nekoga drugega, vendar morate v življenju upoštevati tudi svojo lastno vrednost. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri spoznavanju in sprejemnaju svoje prave vrednosti ...

Vedno bodite vi in svoje osebnosti ter izgleda ne prilagajajte glede na ljudi in določene situacije. Vaš resnični jaz je oseba, ki si zasluži, da jo ljubimo.

Nehajte se neprestano opravičevati. Še posebej v trenutkih, ko resnično niste zakrivili nič hudega.

Stojte za svojimi prepričanji. Ne počnite stvari, ki jih ne želite početi. Naučiti se reči "ne" je težko za nekoga, ki ne mara konfrontacije, toda ko se boste postavili zase, bo vaš občutek lastne vrednosti začel rasti.

Če ste oseba, ki bo poskusila vse, da bi izboljša odnos, ki ne vodi nikamor, je morda čas, da pričnete prepoznavati odnose, v katere ni več pametno vlagati.

Tako kot reči "ne", je pomembno tudi postavljanje osebnih mej, ki bi jih drugi morali upoštevati in ravnati z vami tako, kot si želite.

Prenehajte se zaničevati. Zavestno se odločite za naloge, za katere veste, da jih boste dobro opravili.

Naj vas slišijo. Če imate občutek, da ste vedno preslišani, povzdignite glas in se potrudite, da vas ljudje okoli vas prenehajo ignorirati.

Uresničujte svoje cilje in se ne ozirajte na to, kaj si o tem mislijo drugi. Če imate gorečo strast postati plesalka, fotografinja ali kuharica - naredite to. Rodili ste se s prav toliko potenciala kot kdor koli drug, ki hodi po Zemlji.

Vsak človek ima talent ali talente. Preizkušajte nove hobije in odkrijte, v čem blestite. Morda je to risanje, pletenje, ustvarjanje spletnih strani ali kuhanje. Nikoli ne veš, česa si sposoben, dokler ne poskusiš.

V. J.

Foto: Instagram

1.jpg@CHANTELLEKEMKEMIAN