Kako prenehati izbirati napačne moške?

20. 9. 2020 // Wellness / Mind & spirit

V iskanju gospoda pravega smo se naučile že marsikaj. V nadaljevanju z vami delimo svoja dognanja, poleg tega pa vam zaupamo tudi najnovejšo ugotovitev. V kolikor pomislimo za nazaj, smo ponavadi vedno "padale" na različice svojega bivšega, torej na moške, ki so si v določenih točkah podobni. Da bi končno enkrat za vselej prekinile ta vzorec, sledite našim nasvetom v nadaljevanju ...

Ne bomo jih spremenile

Če si želite biti s svojim moškim zadovoljne, nikar ne pričakujte, da se bo spremenil. Moški se naj spreminjajo po svoji lastni volji, ne pa zato, ker me tako pričakujemo od njih. Če želite biti z njim, ga sprejmite točno takšnega, kakršen je! Prav tako svojega moškega ne rešujte. Če vas moški resnično ljubi, bo storil, kar je v njegovi moči, da vas zadovolji, kljub temu pa od njega ne pričakujte čudežev. Prav tako se ne zmenite za moške, ki niso na isti stopnji zrelosti, čustvene stabilnosti in nimajo enakih vrednot.

Spisek nesprejemljivih lastnosti

Večina žensk v moških išče zaželjene lastnosti. Visok, močan, bogat, predan, ljubezniv, seksi, možat, zna kuhati, ... Vendar - kaj pa stvari, ki jih v zvezi nikakor ne boste prenašale? Pri iskanju sanjskega moškega je spisek stvari, ki jih v potencialni zvezi ne boste prenašale, veliko bolj pomemben. Razmislite, kaj se resnično želite od partnerja. Ko boste vedele, kaj želite, se boste uspešneje izognile tistim, ki teh lastnosti nimajo.

Cona udobja

Če se mečete za moškimi, ki se vam zdijo znani, je to velika napaka. Moški, ki vas spominja na bivšega, je točno to - potencialni bivši. Ste že pomislile, da bi prosile prijateljico, da vam organizira zmenek na slepo, ali pa izbrale moškega, ki ne ustreza vašemu običajnemu tipu moškega in mu enostavno dale priložnost?

Opravičevanje slabega vedenja

Ne nasedajte izgovorom za slabo vedenje in enostavno prekinite zvezo, ki ne pelje nikamor. Moški, ki mu boste resnično všeč, vas bo sam povabil na zmenek in se potrudil, da se boste počutile zaželjene. Postavite meje in ne pustite, da se moški do vas slabo vedejo. Pravi moški vas ne bo postavil v položaj, v katerem bi morale opravičevati njegovo slabo vedenje.

Ignoriranje njegove preteklosti

Če vam na prvem zmenku pove, da je njegova bivša zmešana, nikar ne ignorirajte rdečega alarma. Velika verjetnost je namreč, da bo na enak način tako govoril tudi o vas. Moški, ki spoštuje svojo bivšo in reče, da jima enostavno ni bilo namenjeno, je veliko boljša izbira od tistega, ki vso krivdo še prerad zvali na druge.

V. J.

Foto: Unsplash / Priscilla Du Preez

priscilla-du-preez-qnh2e3us0j8-unsplash.jpg