Kako ostati motivirani v življenju in uresničiti svoje sanje?

7. 11. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Včasih je zaradi vsakodnevnih obveznosti in stresa, povezanega z njimi, težko ostati motiviran za delo, kaj šele za uresničevanje osebnih sanj. Da bi se v takšnih trenutkih lažje zavihteli nazaj na konja, smo v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov, kako to čim lažje storiti.

Postavljanje realnih ciljev.

Namesto velikih in nedosegljivih ciljev si postavljajte manjše tedenske. Počasen in enakomeren napredek vas bo zanesljivo pripeljal do večjega cilja, ki ga drugače ne bi nikoli dosegli.

Izogibajte se pretirani uporabi tehnologije.

Tehnologija je lahko zelo uporabna, ko jo uporabljamo za delo in vzdrževanje stikov, vseeno pa nas večina na pametnih telefonih, tablicah in računalnikih preživi veliko več časa, kot je resnično potrebno. Samo pomislite, koliko stvari bi lahko dosegli v času, ki ga drugače zapravite za scrollanje po Instagramu!

Vzemite si čas zase.

Eden najboljših načinov, kako ostati motiviran v življenju, je, da delaš tisto, v čemer uživaš. Če vaše delo ne sodi popolnoma v to kategorijo, si stresne dni olajšate z dejavnostmi kot so: gledanje najljubše oddaje, branje knjige, nakupovanje, kopeli z mehurčki, Ben & Jerryjev sladoled in podobno. Te stvari vas bodo začasno osrečile in potolažile, da boste pripravljeni na nadaljnje spopadanje z dolgoročnimi cilji.

Preživite nekaj časa v naravi.

V stresnih dneh se odpravite na sprehod. Dovolite si, da vaša koža vpije sončno svetlobo. Prisluhnite zvoku vetrov, ki švigajo po drevesih in brenčanju pridnih čebel. Študije dokazujejo, da sončna svetloba povečuje proizvodnjo serotonina v telesu - to je tista srečna kemikalija v možganih, ki nas izvleče iz depresije. In to popolnoma brezplačno!

Vztrajajte!

Ko stvari ne potekajo po načrtih in pričakovanjih, je vse preveč enostavno opustiti upanje. Hočete slišati resnico? Vsak dan dobimo novo priložnost, da stvari spremenimo na bolje. Za izpolnjevanje ciljev in doseganje sanj imamo na razpolago kar nekaj takšnih dni. Če imate slab dan - ne glede na to, kaj počnete, ne morete biti motivirani. V takšnih trenutkih se spomnite samo ene stvari. Jutri je še en dan, ko lahko poskusite znova! Zapomnite si, da brez trme ni uspešne balerine ali astronavta! Tisti, ki so uresničili svoje sanje, so jih uresničili s trmo, pozitivnostjo in vsakodnevnim trudom!

V. J.

Foto: Esther Driehaus / Unsplash

esther-driehaus-u5jvnroj4f4-unsplash.jpg