Kako doseči notranji mir?

9. 8. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Ker živimo v zaskrbljajoče kaotičnem svetu, pogosto iščemo načine, kako doseči duševni oziroma notranji mir. Kljub temu, da nas lahko neprestano skrbi, so večino časa naše skrbi popolnoma neutemeljene. Ljudje že od nekdaj živimo v nestabilnem svetu, zato ne smemo dovoliti, da notranji strahovi prevzamejo nadzor nad našim življenjem. Včasih je življenje povsem preprosto, sami pa ga velikokrat nepotrebno zapletamo. Bodimo raje kot Brian Tracy, ki je rekel: "Naj bo tvoj mir najvišji cilj in okoli njega organiziraj svoje življenje." To dosežemo z manj dela, veliko sprostitve in razmišljanjem o tem, kaj je v življenju resnično pomembno.

Tukaj je nekaj zelo uporabnih načinov za dosego notranjega miru, ki jih upoštevajte, če želite živeti srečnejše in bolj zdravo življenje.

Globoko dihanje

Če se osredotočite na globoko dihanje, boste pozabili na vse stvari, ki vas skrbijo ali strašijo. Po vaji se boste počutili tudi bolj mirno in sproščeno. To je ena izmed najboljših stvari, ki jih lahko storite, ko vas preplavi anksioznost. Globoko dihanje uravnava količino kisika, ki ga vdihnemo, z njim pa se znebimo tudi nadležnih simptomov, kot so omotica, hiperventilacija ali druge neprijetne stvari, ki jih lahko občutimo, ko se nas poloti pretirana zaskrbljenost.

Vsakodnevni sprehod

Hoja v naše življenje prinese polno koristi. Ne samo, da so redni sprehodi pomembni za ohranjanje našega fizičnega zdravja, prijetno denejo tudi naši psihi. Hoja je tudi eden najboljših načinov za boj proti anksioznosti in depresiji, saj blagodejno vpliva na občutek preobremenjenosti z vsakodnevnimi opravili in nalogami. Najboljše, kar lahko storimo, ko smo živčni, je, da se odpravimo na krajši ali daljši sprehod. Med hojo bodo težave postale manj strašne, velikokrat pa bomo ravno takrat našli tudi rešitve zanje.

Pospravljen dom

Znebite se nereda v svojem življenju! Z rednim čiščenjem stanovanja se boste počutili mirnejše. Vaš dom in delovni kotiček naj bosta vedno lično pospravljena, tako da boste hitro našli vse, kar potrebujete za optimalno opravljanje svojega dela. Tako se boste počutili bolje in imeli boste tudi bolj umirjen um.

Ljubezen do sebe

Naučite se ljubiti in sprejeti sebe takšne, kot ste. Vsi imamo pomanjkljivosti in nihče ni popoln. Konec koncev smo samo ljudje in vsi ljudje delamo napake. Pomembno je, da se od njih učite, da jih v prihodnje ne boste ponavljali. Bolj kot se boste imeli radi, večji bo vaš duševni mir in počutili se boste mirneje in bolj sproščeno.

Določanje ciljev

Sanjajte veliko in postavite jasne cilje! Naredite vse, kar je v vaši moči, da uresničite svoje sanje in ne obupajte, ko bo težko. Cilji vam bodo pomagali, da greste v pravo smer: dali vam bodo občutek namena in dosežka.

Ne jemljimo se preveč resno

Če želite doseči duševni mir, se ne smete jemati preveč resno. Bodite prilagodljivi in ​​se naučite smejati vsem neumnostim, ki jih včasih počnete.

Življenje v trenutku

Namesto, da se z mislimi zadržujete v svoji preteklosti ali panično razmišljate o svoji prihodnosti, poskusite živeti v trenutku in uživati ​​v sedanjosti. Če živite v sedanjosti, skrbi iz preteklosti in prihodnosti ne bodo mogle vplivati ​​na vas.

V. J.

Foto: Instagram

blurretouch.jpeg@blurretouch