Ideje za preživljanja časa doma, ki niso Netflix in chill

6. 5. 2020 // Wellness / Mind & spirit

V času #ostanidoma smo nekateri spoznali, da preživljanje prostega časa doma sploh ni tako težka, kaj šele neprijetna naloga. Če smo si poprej vedno želele nekaj več prostega časa, imamo zdaj odlično priložnost, da si ga vzamemo, kolikor si ga želimo. Čas samoizolacije izkoristimo sebi v prid in ga porabimo še za kaj drugega kot za gledanje Netflixa in klepetanje s prijatelji prek FaceTimea. Tukaj je nekaj domiselnih idej, ki jih imejte v mislih, ko vam roko ponese v smeri daljinskega upravljalca ...

Meditacija
Čeprav lahko dolgo traja, da se je privadimo, se po meditaciji enostavno vedno počutimo bolje. Naj traja 5 ali 30 minut, vsaka minuta, preživeta v lastni glavi, je zlata vredna. Začetnice si začetek olajšate s pomočjo aplikacije.

Pisanje dnevnika
S pisanjem dnevnika lahko spoznate veliko o sebi. Bodite brutalno iskrene in si napišite pismo. Razmislite o svojih občutkih in počutju v karanteni, ter napišite svoje želje za prihodnost. Zapišite, kaj ste jedle, kaj ste počele, kaj ste se novega naučile in prebrale. Vsekakor bo v prihodnosti zanimivo brati zapise iz tako zanimivega obdobja!

Ustvarjanje
V času pandemije imamo končno čas za ustvarjanje. Če zaradi vsakodnevnih obveznosti običajno prestavljate svoje umetniške projekte, je to odlična priložnost, da dokončate, kar ste že začele, morda pa vas ta čas navdihne tudi za realizacijo povsem svežih kreativnih zamisli.

Razvajajte se
Obdobje #ostanidoma naj ne predstavlja zgolj pritiska, da morate biti vsak dan produktivne. To je tudi čas, ko ga lahko namenite negi svojega telesa, počivanju in razvajanju. Med tem, ko obraz razvajate z masko in telo z masažo, pomislite, kako hvaležne ste za to, da ste zdrave in da imate svoje telo. Tako boste hkrati negovale tudi svojo notranjost in telo napolnile s pozitivno energijo.

V. J.

Foto: Estee Janssens / Unsplash

estee-janssens-muf7ly04soi-unsplash.jpg