Enostavni načini za vzpodbuditev delovanja vašega uma

24. 8. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Iščete načine, kako napolniti in vzpodbuditi delovanje svojega uma? Ne glede na to, ali ste študent, ki obiskuje več kot deset predmetov, ali delavec, ki se vsak dan srečuje z različnimi odgovornostmi, se lahko vsi identificiramo z željo po polnjenju svojih možganov. Ko smo napolnjeni, se počutimo pripravljeni na spoprijemanje z vsem, kar nam življenje vrže pred noge. Že samo posedovanje jasnosti misli in energije, ki pride zraven, je enostavno super. To je 5 navdihujočih načinov, kako na zdrav način vzpodbuditi delovanje svojega uma in s tem pridobiti na samozavesti tudi na tem področju!

Spanje

Pomembno je, da se vsak večer dobro naspate. Če želite biti ostri in umsko pripravljeni za prihodnji dan, morate svojemu umu zagotoviti ustrezen čas počitka in okrevanja. Priporočljivo je sedem do osem ur spanja na noč.

Zdrava prehrana

Bolj zdravo kot je naše telo, bolj zdrav bo naš um. Svoje možgane vsak dan nahranite z veliko raznolikega sadja in zelenjave, saj bodo le tako vaši možgani čim bolje delovali.

Bodite aktivni

Morda mislite, da je telesna aktivnost zgolj način za zmanjšanje energije - tako fizične kot psihične. To na dolgi rok ne velja, saj z redno aktivnostjo pripomoremo k temu, da naš um postane veliko bolj pozoren kot tisti od oseb, ki živijo večinoma sedeče življenje. Redna telesna aktivnost vpliva tudi na boljši spanec in na boljše fizično zdravje.

Opustite tehnologijo

Večurno gledanje v zaslon je lahko utrujajoče, ne da bi se tega sploh zavedali. Le zakaj bi z njimi vplivali na nemotiviranost in nenavdihnjenost v resničnem življenju? V zaslone glejte le kolikor je to resnično nujno potrebno.

Meditirajte

Vsak dan si vzemite nekaj časa za meditacijo. Vsedite se v miren kotiček svojega doma ali pisarne in se za nekaj minut osredotočite le na svoje dihanje. To upočasnjeno obdobje razmišljanja in sprostitve lahko služi kot gumb za ponastavitev vašega uma. Z meditacijo se naš um umiri in pripravi na naslednjo nalogo, ki je pred nami.

V. J.

Foto: Instagram

jennifer_kluepfel.jpeg@jennifer_kleupfel