Enostavni načini, kako si izkazovati ljubezen

21. 4. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Vsak dan se trudimo, da bi ljubezen izkazovali svetu, okolju in ljudem okoli nas. Včasih pa v ljubezni do drugih pozabimo ljubiti sebe. Kot v vseh odnosih, so tudi v ljubezni do samih sebe malenkosti pomembne prav tako kot velike ljubezenske geste. Tu je 6 nadvse preprostih načinov, kako pokazati ljubezen samim sebi!

Priznajte svoje dobre lastnosti

Življenje je kot tek. Tecite s svojim tempom in uživajte v tem. Priznajte svoje dobre lastnosti in si oprostite pomankljivosti. Vedno je prostor z izboljšave, a pri tem ne pozabite, da tekmujete zgolj sami s seboj!

Počnite stvari, ki vas napolnijo z užitkom

Določite čas za stvari, v katerih resnično uživate. Ne razmišljajte o tem, kako nepošteni ali neodgovorni ste, če za kratek čas odložite svoje odgovornosti. Ko boste dali sebi čas za stvari, ki vas izpolnjujejo, boste srečnejši in bolj zadovoljni s svojim življenjem.

Nagradite se

Sem ter tja se obdarujte. Naj to ne bodo ekstravagantna ali draga darila. Preproste stvari, ki vas osrečujejo, so dovolj, da v sebi prebudite občutke sreče in zadovoljstva.

Bodite z ljudmi, ki vas ljubijo in sprejemajo

Odnosi, ki jih ohranjate v življenju, igrajo veliko vlogo pri vaši sreči. Ni vam treba ostati v odnosih, zaradi katerih dvomite o lastni vrednosti. Bodite z ljudmi, ki vas imajo radi takšne kot ste.

Uživajte v samoti

Če ste mnenja, da užitek in samota ne gresta z roko v roki, je morda čas, da se naučite nečesa novega. Samota je za mnoge popoln užitek, saj jim pomeni čas, ko gojijo ljubezen do samih sebe. Z branjem, meditiranjem, sproščujočo kopeljo, tekom, jogo, kuhanjem, ...

Dovolite si, da občutite ljubezen

Edini način, kako lahko dejansko izkažete ljubezen samim sebi, je tako, da dovolite, da čutite ljubezen. Naučite se opuščati svoje sodbe; sprejmite se brezpogojno. Objemite se in si dovolite čutiti srečo, da ste tukaj in zdaj. Poglejte v ogledalo in se nasmehnete osebi v odsevu ...

V. J.

Foto: Unsplash / Darius Bashar

darius-bashar-xmnel_otvws-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Darius Bashar