5 novoletnih sklepov, ki se jih boste lahko dejansko držale

5. 1. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Izgubila bom 10 kilogramov, prenehala bom piti alkohol in na mesec bom prihranila vsaj 500 evrov. Takšne novoletne resolucije se le redkokdaj uresničijo in ravno zato je čas, da si zastavimo realne, uresničljive cilje za leto 2021. Novoletne sklepe, ki se jih bomo lahko držale brez večjih težav in se ob tem počutile bolje.

Če si v letu 2021 želite večje kakovosti bivanja, si zastavite teh 5 novoletnih sklepov:

1. Enkrat tedensko si bom privoščila sprehod, ki bo trajal od 30 do 60 minut. Tako si bom zbistrila glavo in poskrbela za vedno dobrodošlo rekreacijo.

2. Enkrat na dan bom utišala svoj telefon in uro ali dve preživela brez nenehnega preverjanja emailov, tekstov in Instagram objav.

3. Ustvarila bom jutranjo in večerno rutino sproščanja. Pa naj bo to pitje kave in nanašanje make upa zjutraj ali pa pitje čaja in branje zvečer.

4. Vsak dan bom storila nekaj lepega za nekoga - ki ga poznam ali ne. To ne bodo velike geste, dovolj je že pridržanje vrat, nasmeh, pomoč pri delu ali v šoli, ...

5. Komentirala bom objave prijateljic in jim polepšala dan. Če mi bo kaj všeč, tega ne bom ignorirala, ampak si bom vzela tistih nekaj sekund in prijateljici povedala, da je videti dobro.

V. J.

Foto: Unsplash / Toa Heftiba

toa-heftiba-b5thyv8d3mo-unsplash.jpg