5 nasvetov za bolj mirna jutra

19. 6. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Naša sanjska jutranja rutina je videti nekako takole ... naravno se zbudimo s soncem, nato uživamo v topli vodi z limoni, ki ji sledijo meditacija, joga, osvežilna prha, dovolj časa za beauty rutino, okusen in zdrav zajtrk, v garderobni omari pa nas pričakajo oprana, zlikana in čudovita oblačila. V resnici v tistih 10 minut, ki jih imamo na voljo zjutraj le stežka uvrstimo vse od naštetega. Da bi bila vaša jutra vseeno čim bolj spokojna in prijetna, smo v nadaljevanju pripravili nekaj nasvetov, kako to uresničiti ...

Zvečer pripravite vse potrebno.

Ključ do juter brez stresa je zmanjšanje obsega jutranjih opravkov. Večer prej izberite in zlikajte oblačila, pripravite zdrav zajtrk, kot je na primer čeznočna ovsena kaša, v torbo spakirajte vse potrebno za obisk popoldanskega tečaja joge (na prostem)...

Ne preverjajte telefona vsakih 5 minut.

Zjutraj se posvetite sebi in izklopite mobitel. V prvi uri dneva se držite stran od tehnologije in dražljajev, ki bodo morda v vas prebudili negativne občutke, kot so strah, jeza, razdražljivost in manjvrednost. Ostanite fokusirani na dane trenutke in se ne obremenjujte z obveznostmi, ki vas čakajo v tekočem dnevu.

5 minut, da prebudimo telo.

Zjutraj si vzamete pet minut za sprehod, lahek tek, kak poskok ali nekaj jogijskih vaj, ki bodo ozavestile vaš dih in um ter prebudile telo.

Nekaj požirkov za boljšo prebavo

Je že res, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva in bi morali v njem uživati kot kralji, a za res dobro počutje tekom dneva je pomembno, da na tešče, pred vnosom hrane, zaužijemo kozarec tople vode z limono ali topel čaj. To je najpomembnejši korak na poti k dobri prebavi in prav dobra prebava vodi tudi k zdravemu, sijočemu videzu kože brez podočnjakov in zabuhlosti.

Jutranja 'playlista'.

Pripravite si jutranjo 'playlisto', ki naj bo polna pomirjujočih pesmi. Ob pitju kave si pričarajte zasanjano vzdušje z jazzom ali bossa novo.

V resnici je za občutno boljše počutje preko celega dne potrebno res malo, mar ne?

V. J.

Foto: Unsplash/Toa Heftiba

toa-heftiba-bcle7rexflm-unsplash.jpg