5 nasvetov, kako vzljubiti svoje telo

4. 7. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Ženske smo lahko svoje najslabše kritičarke, še posebej, ko gre za ljubezen do svojega telesa. Vsak dodaten kilogramček nas lahko hitro pahne v občutje brezupa. Če želite končno svobodno zadihati in se znebiti občutka, da ste nula, ker ne izgledate kot (retuširana) dekleta iz reklam, obvezno berite dalje!

To je 5 nasvetov, kako vzljubiti svoje telo!

Bodite prijazne. Do sebe.

Najprej nehajte biti pretirano kritične do sebe. Poskusite ujeti negativne misli, ki jih imate, in jih preusmerite. S seboj se pogovarjajte kot s prijateljico, ne s sovražnico.

Nosite, kar želite.

Ste nehale nositi obleke, ki so vam všeč? Mogoče je čas, da v svojo garedrobo spet vključite oblačila, ob katerih vam zaigra srce - ne glede na njihovo številko in na to, kaj drugi mislijo o njih.

Poskrbite za svoje telo.

Če želite shujšati, je to povsem v redu. To storite na ljubeč način. Nikar se ne stradajte, ampak zgolj spremenite svoj življenjski stil, ki naj postane nekoliko bolj zdrav. Poleg tega se ne osredotočajte zgolj na številke na tehtnici, ampak bodite pozorne na to, kako se počutite fizično.

Nehajte se primerjati z drugimi ženskami.

Prenehajte s primerjanjem s popolnimi telesi, obrazi in frizurami na socialnih omrežjih, ter se pričnite zavedati, da se najbrž sovražijo tudi popolne manekenke z oglasov. Zakaj bi bile vse življenje nesrečne, samo zato ker smo ženske? Čas je, da prenehamo s takšno negativnostjo in se končno vzljubimo!

Ljubite se.

To se ne zgodi čez noč. To se zgodi, ko se dalj časa božamo, mazilimo, negujemo, sprejemamo, zdravo hranimo in ravno prav premikamo. Ne glede na to, kakšne oblike in velikosti smo - vzljubimo se, ko postanemo hvaležne za svoje delujoče telo in ko do njega postanemo nežne in ljubeznive.

V. J.

Foto: Shifaaz Shamoon / Unsplash

shifaaz-shamoon-pnrmhpntzfm-unsplash.jpg