5 najbolj pogostih sanj in kaj pomenijo

27. 11. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Nekateri pravijo, da sanje ne pomenijo prav ničesar, spet drugi menijo, da so okno v dogodke in izkušnje, ki imajo na nas najmočnejši vpliv. Za prve so sanje le nesmisel, ki ga iz spominov ustvarijo naši možgani. Za druge sanje tudi v resnici nekaj pomenijo. Zanje so sanje polne simboličnih sporočil, iz njih pa naj bi lahko razbrali tudi svojo prihodnost. Pa poglejmo, kaj naj bi pomenile najbolj pogoste sanje ...

Sanje o izpadanju zob

Sanje o izpadanju zob (sem sodijo tudi sanje o lomljenju zob in o ostalih poškodbah zob), sodijo med najbolj pogoste sanje. Strokovnjaki pravijo, da imajo sanje o zobeh lahko pozitiven ali negativen pomen. Na eni strani lahko predstavljajo začetek nove obetavne kariere, lahko pa razkrivajo nesigurnost in potrebo po doseganju večjega ravnotežja v življenju.

Sanje o padanju v prepad

Tudi sanje o padanju so med najbolj pogostimi sanjami. Takšne sanje naj bi bile povezane z izgubljanjem nadzora in neuspehom na življenjskih področjih, ki nam največ pomenijo - služba, odnos, šola, ... Ljudje, ki trpijo za depresijo, pa sanjajo takšne sanje še bolj pogosto.

Sanje, v katerih smo goli

Sanje, v katerih se v službi ali šoli znajdemo brez oblačil, so precej pogoste, imajo pa lahko različne pomene. Če se goli počutite dobro, to pomeni, da ste zadovoljni s svojim telesom in da se ničesar ne sramujete. Če se počutite osramočene, to pomeni, da nekaj skrivate, takšne sanje pa izražajo tudi strah pred izpostavljanjem, ki lahko vodi do osramotitve.

Sanje, v katerih letimo

Sanje, v katerih letimo, so običajno pozitivne in vesele. Med sanjarjenjem doživljamo občutke nepopisne svobode in sreče, ki ji je skoraj nemogoče doživeti v budnem stanju. Sanje, v katerih letimo, pomenijo, da imamo vse pod kontrolo in da nekaj resnično obvladamo.

Sanje, v katerih bežimo

Še ene zelo pogoste in neprijetne sanje. Lov predstavlja težavo, pred katero bežimo tudi v resničnem življenju. Lahko predstavlja tudi beg pred realnostjo. Od takšnih sanj se lahko poslovimo, ko se tudi v resnici spopademo s svojimi strahovi.

V. J.

Foto: Unsplash / Kinga Cichewicz

kinga-cichewicz-5nzofwxoh88-unsplash.jpg