8 ključnih pogojev za srečno zvezo

6. 3. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Ali obstaja kaj takega, kot je popolnoma in povsem srečno razmerje? Čeprav je vsak odnos po svoje drugačen, so to le temelji, ki jih ima vsako srečno razmerje ...

Komunikacija

Komunikacija, želja po razumevanju partnerja in občutek, da nas nekdo polsuša in skuša razumeti, je ključnega pomena za srečno zvezo.

Seks

Zadovoljujoče seksualno življenje je ključ do srečnega odnosa. Če ste v razmerju, v katerem močno primanjkuje seksa, je morda z odnosom nekaj narobe, lahko pa s partnerjem enostavno nista zelo seksualni bitji.

Spoštovanje

Globoko in neomajno spoštovanje do partnerja je eden od najzanesljivejših znakov srečnega razmerja. Zakaj bi si sploh želeli biti z osebo, ki je resnično ne spoštujete?

Razumevanje

Kaj gre z roko v roki s spoštovanjem? Razumevanje. Sposobni morate biti razumeti svojega partnerja, razumeti njegovo razpoloženje, sprejeti njegove reakcije in razumeti, od kod prihajajo.

Vljudnost

To ni ponarejena vljudnost, ki jo običajno prihranimo za odnose s poslovnimi sodelavci. To so manire, zaradi katerih se v odnosu oba počutita lepše.

Majhne stvari

Majhne pozornosti skupaj tvorijo veliko srečo. Pred spanjem si zaželita lahko noč, poljubita se ob prihodu domov, obedujta skupaj in si vsake toliko privoščita skupni izlet.

Odkritost

Skrivnosti zvezo uničijo prej kot kaj drugega. Tudi, če se o nečem težko pogovarjate s partnerjem, to storite. Varovanje skrivnosti se bo skoraj vedno izkazalo za slabo. Nagonsko se boste oddaljili od osebe, ki vam največ pomeni. Bodite iskreni in odprti do vseh, s katerimi želite ohraniti dobre odnose.

Skupno odkrivanje novih stvari

Nabiranje novih izkušenj, odkrivanje novih krajev, preizkušanje novih jedi, ..., vse te stvari ohranjajo trdno vez med partnerjema in ju na novo povežejo. Doživljanje življenja z drugimi je edini način za izgradnjo intimnosti in (še) srečnejših odnosov.

V. J.

Foto: @VIVALUXURYBLOG

1.jpg