10 stvari, ki jih lahko počnete sami s seboj

19. 2. 2021 // Wellness / Mind & spirit

V vsakodnevnem prizadevanju za gradnjo odnosov in vzdrževanje prijateljstev z drugimi ljudmi lahko pozabite delati na najpomembnejšem odnosu v življenju - s samimi seboj. Bilo bi zelo žalostno, če bi kar naenkrat odkrili, da niste več povezani sami s sabo. Da bi to preprečili, si zapomnite, da morate sem ter tja preživeti čas tudi sami s seboj. Tukaj je 10 stvari, ki jih lahko počnete za močnejše zavezništvo samih s seboj!

Telovadba

Je prijateljica odpovedala vajin skupinski tek? Nič zato, teči se odpravite sami in pri tem uživajte. Samostojna vadba je med drugim odličen način za kontemplacijo in avtorefleksijo.

Meditacija

Meditacija je odličen načun za sproščanje in razbistritev uma. Po vsaki meditaciji se boste počutili osveženo, bolj povezani s svojim bistvom in pripravljeni na vse!

Uživanje v hrani

Številni ljudje dejansko radi jedo sami, zato se ne bojite, da bi pri tem v restavraciji izpadli kot čudna oseba. Hrana lahko pomirja dušo, zato je prehranjevanje zunaj čudovit način zdravljenja samih sebe.

Sproščujoča peka

Kuhanje in pečenje se nam zdita zelo sproščujoči dejavnosti za vse, ki pri tem uživajo. Lahko pomirita vaš um, zgradita vašo samozavest in vas opomnita na vašo sposobnost, da ustvarite nekaj dobrega. Kuhanje in pečenje nas med drugim učita tudi zaupati svojim nagonom.

Hobiji

Čas je, da končate hobi projekt, ki ste ga začeli pred nekaj meseci. V prenapoljenem tednu si ne pozabite vzeti časa za stvari, ki vas osrečujejo in izpolnjujejo.

Pitje kave

Odpeljite se na skodelico dišeče kave in ob počasnem srkanju opojne pijače v dnevnik zapišite svoje načrte in misli o preteklih dogodkih.

V ritmu glasbe

Zavrtite si vašo najljubšo ploščo in pustite, da vas glasba napolni z energijo. Glasba ima to moč, da ozdravi utrujeno dušo in napolni srce z veseljem.

Preberite dobro knjigo

Knjige so odličen vir informacij in zabave. Če radi berete, se zaposlite z dobro knjigo, branje je namreč popoln način za sprostitev in preživljanje prostega časa samih s seboj.

Sprehod v naravi

Sprehodite se v naravi, naberite travniško cvetje, povohajte barvite cvetove, zaprite oči in uživajte ob zvokih narave ter božanju nežnih sončnih žarkov. Narava je neprimerljivo zdravilo za našo dušo.

Cestni izlet

Pripravite kompilacijo za cestni izlet in se nato v ritmih svojih najljubših glasbenih izvajalcev podajte na pot v neznano. Daljša vožnja po lepi naravi je popolna priložnost za odkrivanje še neznanih kotičkov in razmišljanju o življenju.

V. J.

Foto: Unsplash / Andraz Lazic

andraz-lazic-pg3e6_viozy-unsplash.jpg