To so najbolj vroči trendi za leto 2017

7. 6. 2017 // Trendi / Trend report

Na spletni strani Fashionista so objavili rezultate raziskave, pri kateri so raziskovali, kateri trendi so najbolj popularni na spletnih mestih Pinterest in Polyvore, kjer uporabnice iščejo in shranjujejo nove trende.

To so:

Karo vzorec

Karo ne bo šel nikoli iz mode. V letu 2017 bo še posebej popularen 'gingham' vzorec, pri katerem gre za drobne kvadratke v rdeči, temno modri, roza, rumeni ali črni barvi na beli podlagi. To sezono ga najdemo na topih brez ramen, krilih, oblekah in espadrilah.

Krilo iz džinsa

Džins je tudi v letu 2017 še vedno eden izmed najbolj zaželenih materialov. Kar je novega na oddelku z džinsom, je obuditev mini krila iz džinsa, na katerega smo zadnjih nekaj sezon pozabile in ga nadomestile s kratkimi hlačkami iz džinsa. Novo mini krilo ima na sprednji strani gumbe oziroma je narejeno v 'patchwork' tehniki.

Havajska srajca

Si predstavljate poletje brez tropskega vzorca? Havajska srajca, ki je do sedaj veljala za moški modni kos, je to sezono pristala v ženski garderobi. Fantastično!

Enodelne kopalke

Enodelne kopalke so v zadnjih nekaj sezonah postale 'must have' in s prestola najbolj popularnih kopalk pregnale bikini.

"Millennial" rožnata

Nežno roza barva, ki jo v ameriških medijih imenujejo "millennial pink", je to sezono preplavila tako dizajnerske kot 'high street' kolekcije.

Okrašene superge

Superge, sploh tiste okrašene s svilenimi vezalkami, resicami, pom-pom cofki ali perlami, so v letu 2017 'it' kos, ki ga enostavno moramo imeti.

Pasne torbice

Praktične torbice, ki jih nosimo okrog pasu, niso več le obvezna turistična oziroma športna oprema, ampak so osvojile tudi večje dizajnerske hiše, kot je na primer Gucci.

Pletene torbice

Pletene torbice in cekarji, kakršne je oboževala Jane Birkin, niso več zgolj pripomoček za nakupovanje na tržnici, ampak fashionistam delajo družbo tako na dnevnih kot večernih druženjih.

V. J.

Foto: Instagram / @freepeople, Buro247, Pinterest, Gucci

screen_shot_2017-06-06_at_23_40_37.jpgKaro vzorec2.jpgKrilo iz džinsa