Oblačila, zaradi katerih se boste zaljubili v zimo

20. 11. 2021 // Trendi / Tips & tricks

Sneg je najboljši znanilec zime in nas prisili, da v omare pospravimo oblačila, ki smo jih nosili do zdaj in preverimo, kaj ponuja naša omara. Katera so tista oblačila, ki jih bomo lahko nosile tudi letošnjo zimo in katera bo potrebno zamenjati. Kljub temu, da so zdaj na vrsti toplejša oblačila to ne še pomeni, da ne morejo biti tudi modna.

Zima je vedno razburljiva, predvsem z vidika, kakšna oblačila izbrati, da nas bodo primerno zaščitila pred mrazom, obenem pa nam bodo omogočala, da smo v koraku z modo.

Preden se odpravite po nakupih nove zimske kolekcije, si oglejte Kik katalog in preverite, kakšni so letošnji trendi. Kot izgleda, je korona naredila svoje tudi pri oblikovalcih. Po dolgih mesecih ždenja v objemu topline doma v trenirki, se to namreč odraža tudi v trendih za zimo 2021. Pri zimskih oblačilih je letos poudarek predvsem na udobju, zato se nikar ne rabite bati obleči prevelikih puloverjev, jaken … In kot pravijo modni strokovnjaki, bi teh 5 kosov morala imeti v omari vsaka ženska:

#1 Oversize pleten pulover

#2 Usnjene rokavice

#3 Krznen plašč

#4 Šal iz kašmirja

#5 Gležnarji

V vsakem primeru priporočamo, da se pozimi oblečete večplastno ali po »principu čebule«, kot radi rečemo. Namesto enega debelega kosa raje izberite več različnih, recimo – svileni top, bluza, debela pletenina in plašč. Takšen način oblačenja vam pomaga, da se lahko postopoma slečete, v kolikor vam je vroče.

Kakšno barvo izbrati?

Klasični paleti, kot so siva, rjava, temno rdeča ter ostali jesenski odtenki, se letos pridružujejo tudi oranžna, rumena … Močnejše barve, ki odražajo pozitivo in optimizem. Kot je bilo mogoče videti na modnih brveh, pa bo tudi letos zelo priljubljen leopardji vzorec. A pozor – izberite tiste barve in vzorce, v katerih se boste počutile dobro, ne glede na to, kaj pravijo modni strokovnjaki.

Pletenine, umetno krzno

Prepričani smo, da ima vsaka modna navdušenka v omari vsaj eno pleteno oblačilo. Pletenine so namreč udobne, mehke, predvsem pa tople. Enako velja za umetno krzno, ki je svoj prostor našlo tudi v letošnjih zimskih kolekcijah. Pri tem pa nimamo v mislih zgolj krznenih plaščev in jaken, z njim lahko popestrite tudi torbice, čevlje …

Vedno pa pri izbiri oblačil v prvi vrsti poslušajte sebe – v čem se boste počutili dobro, je to sploh vaš stil.

V. J.

Foto: Kik

obacila_za_hladno_zimo.jpeg