Na kaj moramo paziti pri nakupu čevljev za v pisarno?

17. 7. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Ste vedeli, da čevlji, ki jih nosite, veliko povedo o vas? To je ključni razlog, zaradi katerega večina žensk vlaga v kakovostne čevlje, zlasti v tiste, ki jih nosijo na delovnem mestu. Ne le zaradi dobrega videza, ampak tudi zaradi udobja, ki hodi s kakovostjo z roko v roki. Dobro izbran par čevljev čudovito zaokroži stajling in da vedeti, da cenite tako svoja stopala kot sebe nasploh. Čevlji, ki jih nosite v službi, prispevajo tudi k vaši produktivnosti. Zato nakup para ne bi smel temeljiti samo na estetiki, ampak tudi številnih drugih dejavnikih. Spodaj je nekaj pomembnih opomb, ki jih je treba upoštevati pri iskanju popolnih čevljev, ki vas v službi ne bodo omejevali.

Na kaj so pri nakupu službene obutve pozorne uspešne poslovne ženske?

Udobje na prvem mestu

Čevlji vas ne smejo tiščati, prav tako pa naj bodo izdelani iz naravnih materialov, ki dihajo in se lepo prilegajo naravni obliki stopala.

Pozabite na vrtoglavo visoke pete

Čeprav so visoke pete videti zelo elegantno, zlasti pri podjetniških outfitih, je tovrstne čevlje težko nositi. Nošenje čevljev z višjimi petami, visokimi 8 centimetrov in več, je lahko boleče in neprijetno. Obstaja veliko ženskih čevljev z nižjimi petami, v katerih boste prav tako videti urejeno in šik.

Pazite na detajle

Kakovost se opazi. Izbirajte med čevlji, izdelanimi iz naravnih materialov, kot je na primer usnje, saj takšni čevlji ne bodo kričali "kupila me je na razprodaji". Prav tako pazite na kakovostno izdelan podplat, petka naj se ne maje, čevlji pa naj bodo tudi čim manj okrašeni. Bleščice, pentlje in cofke nosite v prostem času.

Estetika je pomembna

Na delovnem mestu raje nosite čevlje klasičnega videza, ekscentrične modele in žive barve pa raje nosite v prostem času. Vaša službena obutev naj izžareva strokovnost in eleganco.

Kupujte načrtno

Ker so službeni čevlji običajno klasičnega videza, jih lahko kupite načrtno na razprodajah izven sezone. V dober par službenih čevljev je vredno vložiti tudi nekaj več denarja, saj vam bodo kakovostni in klasično oblikovani čevlji služili dolgo časa.

V. J.

Foto: @BERGDORFS

1.jpg