Kako v letu 2020 poiskati svoj osebni slog?

4. 1. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Prišla je nova dekada in z njo čas, da končno in za vselej poiščemo svoj prepoznavni osebni slog.

Kaj pravzaprav pomeni, da ima ženska prepoznaven slog oblačenja? Ob omembi tega termina nam na misel pridejo dvojčici Olsen, Alexa Chung, Olivia Palermo in ostale zvezdnice, ki slovijo po svojem dovršenem slogu. Omenjene fashioniste kultivirajo slog, ki mu lahko rečemo brezčasen in unikaten, prilagojen njihovim osebnostim ter življenjskemu slogu. Brezčasen stil, ki vedno deluje, pa je vedno boljša izbira kot sledenje trendom in posnemanju drugih.

Ni važno, ali iščete ideje za popolno preobrazbo ali le pomoč pri piljenju osebnega sloga - ti nasveti vam bodo pri tem pomagali!

1. Upoštevajte obliko svojega telesa

To je najbolj pomembno pravilo oblačenja. Svojo obliko telesa preučite v ogledalu, poiščite zvezdnice s podobno silhueto in sledite njihovemu načinu oblačenja. Ko najdete znamke in modele oblačil, ki 'delujejo' z vašim telesom, se jih držite in jih kupujte znova in znova.

2. Poiščite svoje prepoznavne kose

Stilske zvezde svoje stajlinge gradijo okoli nekaj izbranih kosov oblačil, po katerih je njihov slog tudi prepoznaven. Si predstavljate Anno Wintour brez sončnih očal in dvojčici Olsen brez oversized oblačil?

3. Investirajte v kose, ki jih boste redno nosile

Če obožujete kavbojke, si privoščite kvaliteten par, ki jih boste nosile z vsemi kosi vaše garderobe. Prav tako se splača investirati v trenč, plašč, dobre čevlje in torbico.

4. Stojalo

V temni omari se oblačila hitro izgubijo. Vsak mesec na stojalo v garderobi oziroma splanici razobesite oblačila, primerna za trenutno obdobje. Kose, ki jih ne oblečete niti enkrat v tistem mesecu, odstranite iz garderobe in jih podarite.

5. Ustvarite svojo 'uniformo'

Iz svojih najljubših oblačil sestavite uniformo - enostaven stajling, primeren za vse priložnosti. Tovrstna uniforma je odlična izbira ob trenutkih, ko enostavno ne najdemo inspiracije za nekaj drugačnega.

V. J.

Foto: Vienna Wedekind

1.jpg