Kako "popraviti" pikajoč pulover?

1. 12. 2015 // Trendi / Tips & tricks

Če se tudi vi izogibate pleteninam samo zato, ker ne prenesete pikajočega občutka na koži, boste veseli novičke, da lahko pikajoč pulover z enostavnim trikom preobrazimo v božansko mehak modni kos, ki ga končno lahko oblečemo brez strahu.

Naslednjič ko boste hoteli obleči mehak pulover, sledite navodilom v nadaljevanju:

Pulover za približno 15 minut namočite v mrzli vodi, ki ji prej dodate nekaj žlic belega kisa. Pulover odcedite in vanj vmasirajte pest kakovostnega balzama za lase, ki ne vsebuje voskov. Pustite, da pulover vpije ves balzam in ga po približno 30 minutah sperite pod mrzlo vodo. Pulover popivnajte z brisačo in ga položite na ravno površino, da se posuši. Ko se pulover posuši, ga spravite v vrečko, ki jo dobro zatesnite, in paket položite v zmrzovalnik, kjer ga pustite čez noč. Zjutraj pulover vzemite iz zmrzovalnika in oblecite, ko se nekoliko segreje. Čutite razliko?? Tako je, pulover je po tretmaju s kisom, balzamom in zmrzovalnikom božansko mehak, saj kis in balzam zmehčata vlakna, zmrzovalnik pa krajšim vlaknom prepreči, da bi nas pikala.

Če trik vseeno ne pomaga, preverite, če ste slučajno alergični na volno oziroma material, iz katerega je pulover narejen, in imejte v mislih, da je življene prekratko, da bi se ubadali s pikajočimi puloverji ...

M.V.

Foto: Glamour

1.jpg