Kako na fotografiji izgledati kot boginja?

25. 12. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Praznični čas je čas dobre hrane in skupinskih družinskih fotografij. Če si na fotografijah običajno niste všeč in se fotografiranja prav nič ne veselite, imamo za vas nekaj preprostih nasvetov, kako izboljšati svoje poze in na fotografijah izgledati bolje.

Najprej si zapomnite, da za dobro fotografijo lepota ni vedno dovolj, ljudje pa si na fotografijah velikokrat nismo všeč tudi zato, ker smo navajeni svoje zrcalne slike v ogledalu.

Triki za popolno fotografijo:

Naslednjič, ko boste stali pred fotografskim objektivom, pomislite na kaj prijetnega, saj boste tako videti bolj sproščeno.

Če imate okrogel obraz, glavo obrnite vstran, saj bo to optično zožalo obraz.

Namesto, da ob fotografiranju rečete 'sir', med smejanjem položite jezik za zobe. Tako bo vaš nasmeh videti bolj sproščeno.

Večina ljudi pozna svojo 'dobro stran'. Če vam je to tuje, objektivu pokažite levo stran, saj je ta običajno bolj fotogenična.

Če med fotografiranjem sedite, pazite na svojo držo. Za lepo silhueto sedite vzravnano in na robu stola.

Pri fotografiranju je pomembna tudi izbira oblačil - temna oblačila zožajo postavo, svetle barve in vzorci pa poudarijo tiste dele telesa, ki jih morda želite izpostaviti.

Želite na fotografiji izpasti vitki? Vsekakor ne stojte blizu objektivu. Najbolj prijazna pozicija je na sredini in zadaj.

Pri fotografiranju postavite roko na boke, saj bo to navidezno zožalo vas pas.

Fotografu naročite, da naj vas ne fotografira od spodaj, saj se boste tako izognili poudarjanju podbradka.

Se hočete izogniti rdečim očem na fotografiji? Tik pred fotografiranjem poglejte v vir svetlobe!

V. J.

Foto: Instagram

screenshot_2020-12-23_at_11_01_17.jpg@emrata