Kako kupovati na razprodajah?

30. 7. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Če imate zadosti nakupovanja na znižanjih, na katerih vedno nekdo tik pred vami pobere zadnje kavbojke v vaši velikosti in na katerih so vsi čevlji, ki bi jih želeli obuti, na voljo le v neprivlačnem odtenku, ste na pravem mestu. Tukaj so namreč "shopping" skrivnosti, ki bi jih morala poznati vsaka ženska, ki rada kupuje na razprodajah!

Nakupovanja se lotite načrtno.

Pred razprodajami preverite, kaj vaša garderoba resnično potrebuje. Kje so ključne vrzeli? Potrebujete nov plašč ali kopalke? Nato se sprehodite po vaših najljubših trgovinah in ustvarite miselni seznam všečnih artiklov, ki bi jih želeli kupiti na razprodajah. Ob oznanitvi razprodaj poskušajte biti prvi pri teh artiklih in obljubimo vam, da bodo skoraj 100-odstotno pristali v vaših rokah.

Ne nakupujte za trenutno sezono.

Zlato pravilo uspešnega nakupovanja na razprodajah je, da na razprodajah običajno kupujemo za sezone pred ali za nami. Trgovine iz svojih zalog na police postavijo starejše kose, ki jih sedaj lahko dobimo po nadvse ugodnih cenah. Če boste izbirali med klasičnimi, brezčasnimi modeli, boste naslednjo jesen ali zimo oblečeni nadvse elegantno po super znižani ceni.

Izogibajte se nakupovanju trendov.

Na razprodajah kupujte predvsem klasične kose, ki vam bodo prišli prav tudi v naslednjih sezonah. Če se trendu ne morate upreti, se zavedajte, da bo najbrž v modi le še nekaj tednov ali mesecev.

Ustavite se.

Preden se odpravite po nakupih, določite, koliko bi radi oziroma koliko smete zapraviti. Najbolje je, da s seboj vzamete gotovino in kreditne kartice pustite doma. Čeprav na razprodajah vse deluje nadvse poceni, se cene med seboj seštevajo.

Oblecite se udobno.

Za nakupovanje na razprodajah se oblecite elegantno in udobno hkrati. Čevlje z vratolomno visokimi petami pustite doma in raje obujte praktične čevlje, v katerih boste lahko na nogah do nekaj ur. Če ne želite čakati v dolgih vrstah, se oblecite v oprijeta oblačila, čez katera boste lahko tudi zunaj garderobe pomerili puloverje, obleke in ostala oblačila.

Kupujte ustrezno.

Nikar naj vas znižane cene ne prevzamejo v tolikšni meri, da bi kupili premajhno ali preveliko oblačilo. Prav tako se izogibajte nakupovanju oblačil, ki si jih želite, a jih v resnici ne potrebujete in jih ne boste nikoli oblekli. Pri nakupovanju obutve bodite pozorni, da so čevlji izdelani iz usnja in da se resnično prilegajo vaši nogi. Na razprodajah velikokrat pristanejo modeli, ki so v resnici nenosljivi. Kar zadeva perilo - najbrž imate doma že dva predala, polna neustreznih nedrčkov. Ne prilegajo se, ne laskajo in so neudobni. Pustite premajhno spodnje perilo pri miru!

Pri nakupovanju uporabite zdravo pamet.

Ste našli nekaj, kar vas mika? Nikar ne hitite na blagajno, ampak pred tem opravite raziskavo na spletu. Je cena res nižja kot v drugih fizičnih trgovinah in na spletu? Morda na spletu najdete ustreznejšo barvo ali velikost. Je artikel možno vrniti? Kakšne so možnosti nege in pranja? Morda boste ugotovili, da prodajnih artiklov ni mogoče vrniti ali jih je mogoče zamenjati samo za dobropis v trgovini. Pred nakupom se prepričajte, da poznate svoje pravice!

Bodite prijazni do osebja.

Če v kakšno prodajalno še posebej radi zahajate, se spoprijateljite z zaposlenimi, ki velikokrat za popuste izvedo že dneve vnaprej. Morda vam bodo šli celo tako na roko, da vam bodo shranili artikle, ki jih želite kupiti na razprodajah ali vas obvestili o tem, kdaj jih lahko pričakujete.

V. J.

Foto: Unsplash / Arturo Rey

arturo-rey-5yp83rhafga-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Arturo Rey