Kako kombinirati oblačila glede na teorijo barv?

11. 8. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Modne dame na Instagramu so dokaz, da lahko v kombinaciji rumenih, rožnatih in modrih oblačil izgledamo kot tisoč evrov. Ker se to nam zgodi le redko, saj smo v tako odštekanih barvnih kombinacijah prej kot modna zvezda videti kot kakšna ekscentrična tetka, nas zanima, kako pravilno kombinirati oblačila glede na barvno teorijo. Pa poglejmo ...

Nasprotja se privlačijo

Preučite barvno kolo v nadaljevanju in oblačila kombinirajte po načelu 'nasprotja se privlačijo'. Ustvarite čudovite kombinacije z oblačili v odtenkih z nasprotnih polov.

Analogno ujemanje

V nasprotju s komplementarnimi barvnimi kombinacijami, kjer izberete barvo, ki je nasprotna osnovni barvi, pri analognem ujemanju izberemo barve poleg osnovne barve. Tukaj namesto kontrasta prevladata kohezija in harmonija. Pomislite na kombinacijo zelene, morsko zelene in modre. Če ste ljubiteljica toplejših barv, pomislite na rumeno, gorčično rumeno in oranžno barvo.

Oblaženo komplementarno ujemanje

Ta pristop obljublja efekt komplementarnega ujemanja brez zanj značilnega kontrasta in napetosti. Najprej izberite osnovno barvo, recimo rdečo. Zdaj, namesto da bi izbrali njeno popolno nasprotje (zeleno), na barvnem kolesu poiščite barve levo in desno od komplementa. V omenjenem primeru sta to apnasto zelena in svetlo modra. Te kombinacije omilijo napetost med nasprotnimi barvami in jih naredijo bolj kohezivne.

Monokrom

Z monokromom ste že seznanjene, vsaj, če malo spremljate dogajanje na trenutni modni sceni. Vsaka modna blogerka vam bo potrdila, da je to najboljši stajliš način kombiniranje oblačil. Gre se za oblačenje v eno barvo, od glave do peta. Za še posebej eleganten videz med seboj kombinirajte oblačila v nevtralnih bež, nude, krem odtenkih. Vrhunsko!

Triadni outfiti

Triada je sestavljena iz treh barv, ki so na barvnem kolesu enakovredno oddaljene ena od druge. Čeprav lahko ta shema včasih privede do dvomljivih odločitev, se je z njo večinoma luštno igrati. Ta metoda vas bo oblekla v kombinacijo, ki je vsekakor še niste preizkusile!

V. J.

FOTO: THEVIVALUXURY.COM, I1.WP.COM

photo-_thevivaluxury_com.jpgFOTO: THEVIVALUXURY.COMphoto-_i1_wp_com.jpgFoto: I1.WP.COM