5 nasvetov, kako postati bolj fotogenični

23. 12. 2015 // Trendi / Tips & tricks

Med prazniki se je težko izogniti skupinskemu fotografiranju. Da boste prav na vsaki fotografiji izpadli fotogenični, smo za vas pripravili 5 odličnih nasvetov, kako postati bolj fotogenični.

1. Sprostite se. Nesproščenost se na fotografiji takoj prepozna. Sprostite ramena in nasmeh in se poskušajte čim bolj zabavati.

2. Poskrbite, da se boste dobro počutili v svoji koži. Ne izbirajte večenih toalet, v katerih vam ni udobno. Umijte si lase in poskrbite za nežen make up, ki vam bo povišal samozavest.

3. Pri ličenju poskrbite, da podlago nanesete tudi na vrat, podočnjake zakrijte z nianso svetlejšim korektorjem. S pudrom ne pretiravajte, raje poudarite svoje adute - prelep nasmeh, velike oči, ... Poskrbite za svež make up in se izognite trendom oziroma "muham enodnevnicam", ki jih boste obžalovale že čez nekaj mesecev.

4. Bolj fotogenični obrazi so tisti z izrazitejšimi ličnicami in čeljustjo. Če vas narava ni obdarila s popolnim obrazom, za le-tega poskrbite z nežnim senčenjem. Ne pozabite, da make up dela čudeže!

5. Nikoli ne stojte preblizu fotoaparata, na skupinski fotografiji ne stojte ob robu, izognite se fotografiranju od spodaj in objektivu vedno nastavite svoj lepši profil.

M.V.

Foto: Ark

1.jpg