Približuje se Brina, ljubljanski festival džina v Križankah

24. 5. 2019 // Scena / Napovednik

Brina, ljubljanski festival džina, bo živahen pomladni utrip Ljubljane obogatila 1. junija.

Brina bo potekala od 12. do 24. ure v v čudovitih ljubljanskih Križankah. Vstop na dogodek bo brezplačen, vsak obiskovalec pa bo prejel tudi ekskluzivni festivalski kozarec Polaris, ki so ga oblikovali in izdelali v Steklarni Hrastnik za lastno blagovno znamko Hrastnik 1860. Festival bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja in mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Najava Brine, ki jo pripravlja izkušena ekipa Odprte kuhne ter Pivo & Burger Festa v partnerstvu z Turizmom Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana, je sprožila val navdušenja na družbenih medijih. Da bo čas do težko pričakovanega festivala hitreje minil, bo v izbranih ljubljanskih lokalih (As Aperitivo, EK Bistro, eVino, Fétiche Bar, Lepa Žoga, Magda, Pivnica Lajbah, Pop’s Place, TaBar, Tozd, Veganika in Vinoteka Movia) ves maj na voljo ljubljanski džin koktejl Brina, ki ga je v čast Ljubljani zasnoval sommelier Gašper Čarman, direktor eVina.

Koktejl Brina z ekskluzivnim festivalskim tonikom Fever-Tree lahko pripravite tudi doma ...

Sestavine za ljubljanski džin koktejl Brina:

30 ml slovenskega džina

30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v 1l vode pokuhajte 100 g ingverja, odcedite in ohladite)

30 ml jabolčnega soka

10 ml limoninega soka

80 ml Fever-Tree Aromatic tonika

zvita rezina limonine lupine

rezina rdečega jabolka

led

Priprava:

V mešalcu za koktejle dobro pretresite džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok. Mešanico prelijte v kozarec, poln ledu. V kozarec dolijte Fever-Tree Aromatic tonik in dodajte rezino limone. Okrasite z rezino rdečega jabolka.

foto_brina_3.jpgfever_tree_toniki_1.jpgfoto_gin_brin_003.jpg