Novosti! Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana

27. 9. 2015 // Scena / Napovednik

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je večplastni strokovni, izobraževalni ter družabni teden mode, kjer svojo prisotnost napovedujejo ugledni modni kritiki in publicisti. Seveda pa so najbolj dragoceni del mozaika modni oblikovalci iz Slovenije in tujine. Na prazniku mode, dizajna in lepote se bo predstavilo več kot deset uveljavljenih znamk, med njimi: Akultura, Anja Dragan, Dajana Ljubičić, Dioralop, JSP, MadamDemode, MÊHLÊ, Nataša Hrupič, Peter Movrin in Petja Zorec. Oblikovalci bodo na modni brvi v Cankarjevem domu predstavili kolekcijo pomlad / poletje 2016. Ustvarjalna ekipa programski okvir dopolnjuje s predavanji, ekskluzivno multimedijsko instalacijo, okroglo mizo z uveljavljenimi gosti iz sveta oblikovanja, umetnosti in mode ter sposebnim presenečenjem znamke Mercedes-Benz. Pričakovanja so enako visoka tudi med manekenkami, saj ustvarjalna ekipa napoveduje izbor modelov v začetku oktobra.

Po zgledu iz svetovnih prestolnic mode, bo tudi na MBFWLJ podeljena nagrada Mercedes-Benz Fashion Award. Prestižno nagrado bo prejel/a ustvarjalec/ka, ki bo s svojim delom izkazal/a največjo mero izvirnosti, povezanosti ideje z izhodišči ter dosegel/la najvišjo uporabno vrednost. Izjemno strokovno priznanje vključuje tudi denarno nagrado v višini 1.000,00 evrov in priložnost na prihodnjem Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, kjer bo lahko izbiral/a med predstavitvijo svoje kolekcije na modni pisti, sodelovanju na modni inštalaciji ali razstavi aktualne kolekcije. Tokratno žirijo vodi Nataša Peršuh, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti, člani žirije so Elena Fajt, izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti, Sašo Radovič, programski in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ter Metka Kejžar, predstavnica znamke Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana bo med 29. in 31. oktobrom 2015 potekal v Cankarjevem domu.

mbfwlj_uvodna.jpgsaso_radovic-_programski_in_umetniski_direktor_mercedes-benz_fashion_week_ljubljana-_fotograf_matjaz_banic.jpgSašo Radovič, programski in umetniški direktor MBFWLJ