Mercedes-Benz Fashion Award

26. 10. 2015 // Scena / Napovednik

Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana je uradni teden mode nemške avtomobilske znamke. Dizajn je v avtomobilskem svetu, tako kot v modi, središče in najbolj viden element uspeha znamke. Seveda pa so enako pomembni tudi ustvarjalci in obiskovalci, ki praznik mode, dizajna in lepote tudi gradijo. Strokovna žirija bo za nadaljnji razvoj stroke začela podeljevati Mercedes-Benz Fashion Award. Prestižno nagrado bo prejel/a ustvarjalec / ka, ki se bo s svojim delom izkazal največjo mero izvirnosti, estetike, uporabnosti in povezanosti ideje z izhodišči. Nagrajenec bo prejel nagrado Mercedes-Benz Award, znesek v vrednosti tisoč evrov in priložnost za sodelovanje na prihodnjem Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana.

Tokratno žirijo vodi Nataša Peršuh, oblikovalka in izredna profesorica na Naravoslovnotehniški fakulteti, člani žirije so Elena Fajt, oblikovalka in izredna profesorica, Naravoslovnotehniška fakulteta, Sašo Radovič, programski in umetniški direktor Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana in Metka Kejžar, predstavnica znamke Mercedes-Benz.

Nataša Peršuh je kot cenjena predstavnica stroke in mentorica številnih mladih ustvarjalcev izbrala 9 mladih perspektivnih posameznikov, ki so s svojimi idejami, uvidom in ustvarjalnim duhom pritegnili njeno pozornost, nekateri med njimi so še študenti Naravoslovnotehniške fakultete. Njihovi kosi bodo predstavljeni kot del spremljevalnega programa tedna mode Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana. Na ogled bodo v veliki sprejemnici Cankarjevega doma, in sicer med 29. in 31. oktobrom 2015.

Sledite #MBFWLJ na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter.

PR

mbfwa_maja_leskovs_ek.jpgMaja Leskovšekmbfwa_aleksandra_brlan.jpgAleksandra Brlan